Ugrás a tartalomra

Túrázás a Fruška gora-i maratonon

2022.10.15
15:07
2022.10.15
18:02
Forrás
Pannon RTV
A 8. őszi Fruška gora-i maraton gyalogtúrájának résztvevői reggel negyed tízkor startoltak. Gyerekek, felnőttek, kutyusok egyaránt részt vehetnek ezen a túrán. Három különböző hosszúságú útvonal közül lehetett választani.

A zentai Marko Subotić először vett részt a Fruška gora-i maratonon. Mint mondta, nem fél az efféle kihívástól, hiszen évek óta kajakozik, és így a fizikai erőnlétével nincs probléma. „Főleg rekreáció, szeretném megnézni, hogy hogy néz ki, sok jót hallottam róla, úgyhogy ez kikapcsolódás, mint verseny.”

A résztvevők négy, tíz és huszonöt kilométeres útvonalak közül választhattak. A legkisebbek szüleikkel vágtak neki a túrának. Az újvidéki Maksim Gvozden apukájával érkezett. Mivel már mindketten tapasztalt túrázók, fiatal kora ellenére nem a legrövidebb útvonalat választotta, hanem a 10 kilométeres távot. „Megtapasztalhatjuk, mennyiféle fa van a Fruška gorán, mennyi állat van, különféle tavak és egyebek.”

A Fruška gora-i maratonra az emberek többsége azért jön el, hogy sétáljon egyet a természetben, és kimozduljon otthonról. Nenad Sudarov, főszervező, Fruška gora-i maraton: „A jelentősége a szabadtéri testmozgás, ugyanakkor népszerűsítjük a Fruška gorát és a hozzá tartozó értékeket, a nemzeti parkot és a szabadtéri testmozgást.”

A maratonra idén több mint 400-an jelentkeztek. Érkeztek résztvevők Spanyolországból és Oroszországból is.

túrázás
Fruška Gora-i maraton
gyalogtúra
Fruška gora

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.
07:17, Frissítve: 07:41

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.