Ugrás a tartalomra

Tűzijátékkal ünnepelte Đoković a csúcsdöntést

2021.03.08
21:17
2021.03.08
22:08
Forrás
MTI
A férfi teniszezők világranglistájának élén immár rekordot jelentő 311. hetét kezdi a szerb Novak Đoković.

A 18-szoros Grand Slam-bajnok Đoković 311. hetét kezdte a világranglista élén, ezzel lehagyta Roger Federert, akivel a múlt héten még társbérletben tartotta az erre vonatkozó rekordot. A 33 éves szerb először 2011 júliusában állt az ATP-rangsor élére, akkor 53 hétig maradt ott, majd további négy időszakkal jött össze a 311 hét.

A csúcsdöntés hírére hétfőn több száz szurkoló gyülekezett Đoković belgrádi étterme előtt, ahol a teniszező és családja tűzijátékot rendezett. A főváros épületeire több helyen az ő portréját vetítették ki, montázsokban pályafutása legszebb pillanatait elevenítették fel, s a zászlókat lobogtató rajongók "Nolo, Nolo" skandálással éltették kedvencüket. A jelentések arra is kitértek, hogy a koronavírus-járvány ellenére sokan nem tartották be a védőtávolságot.

"A mai nap nemcsak nekem, hanem a családomnak és egész Szerbiának különleges. Köszönöm nektek ezt a sikert, amely egyben az egész nemzet sikere" - mondta Đoković az ujjongó tömegnek.

A rotterdami tornán vasárnap döntős Fucsovics Márton 13 helyet javítva a 46. pozícióba jött fel a férfi teniszezők világranglistáján.

A magyar éljátékos ugyan elvesztette a finálét a nyolcadik helyen álló orosz Andrej Rubljovval szemben, de remek szereplésével 300 pontot gyűjtött.

A másik top 100-as magyar, Balázs Attila megőrizte 99. helyét.

Novak Đoković
tenisz
csúcsdöntés
világranglista
ünnep
Belgrád

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.