Ugrás a tartalomra

UEFA Euro 2020: Itt a szuper szombat!

2021.06.19
07:17
2021.06.19
07:37
Forrás
Pannon RTV
A magyar labdarúgó-válogatott 15 órától játssza második csoportmérkőzését. A magyarok ellenfele a budapesti Puskás Arénában az aktuális világbajnok francia csapat lesz. A nap másik két mérkőzése is izgalmas párharcokkal kecsegtet.

Az F csoport minden mérkőzését nevezhetjük igazi csemegének, mivel a magyar válogatott mellett a világ top csapatai közé tartozó német, portugál és francia válogatott szerepel még itt. Marco Rossi együttesére még nehezebb feladat vár, mint a portugálok elleni első mérkőzésen. Ma a remek formában, rendkívül gyors focit játszó francia válogatott lesz az ellenfél.

Rossi a pénteki sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy csapatának tökéletesen kell játszania a világbajnok franciák ellen. Hozzátette, hogy a mostani ellenfélnek húsz világklasszis játékosa van, így nehéz megmondani, milyen összeállításban lép majd pályára. “A franciák vélhetően hét mérkőzésre készülnek, így lehet, hogy lesznek pihenő játékosaik. Ami minket illet, nem lehetünk fáradtak a torna negyedik napján, mindent megtettünk annak érdekében, hogy fittek és kipihentek legyünk. Nem szeretnék senkitől olyat hallani, hogy fáradt, tüzesnek kell lennünk, nem lehetnek ürügyek és kifogások” – fogalmazott a tréner annak kapcsán, hogy a portugálokkal szembeni keddi összecsapás mennyit vett ki együtteséből. A rivális egyik legjobbjával, Kylian Mbappéval kapcsolatban kijelentette, “földöntúli tehetségű” labdarúgó, akivel szemben – mint ahogy a teljes francia válogatottal szemben – tökéletes játékra lesz szükség.

A taktikával kapcsolatban úgy fogalmazott, apróbb változtatásokkal ugyan, de hasonlóan fognak pályára lépni, mint a portugálok elleni találkozón. “A labdarúgás attól függetlenül, hogy az utóbbi időszakban sok új taktikai és játékfilozófiai elem jelent meg, továbbra is egyszerű játék: ha támadnak, védekezned kell, ha nálad van a labda, neked kell támadni. Szombaton meglátjuk, mennyire vagyunk jók támadásban, illetve a franciák mennyi területet fognak nekünk hagyni” – nyilatkozott Rossi.

Hat órától egy gigászi párharc következik. A németek és a portugálok a müncheni Allianz Arénában mérik össze tudásukat. Az első mérkőzésüket elveszítő németek számára létfontosságú mérkőzés következik, amennyiben tovább szeretnének jutni az egyenes kiesés szakaszba, míg a portugálok egy győzelemmel bebiztosítanák továbbjutásukat.

21 órától Spanyolország és Lengyelország válogatottjai csapnak össze. A nyitófordulóban csak egy döntetlent játszó spanyoloknak nyerniük kell ha tovább akarnak jutni, de ugyanez érvényes az első mérkőzését elveszítő lengyel csapatra is. Így egy igazán jó mérkőzésre számíthat a közönség.

UEFA Euro 2020
magyar labdarúgó-válogatott

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.