Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Új idény, új célok, kemény felkészülés

2023.02.04
12:02
2023.02.04
15:35
Forrás
Pannon RTV
Világos Adrianát választották Szerbia legjobb junior atlétájának 2022-ben. A kishegyesi gerelyhajító nagy megtiszteltetésnek érzi a díjat és ebből is erőt merítve gőzerővel készül a szezonra.

Világos Adriana tavaly Caliban megvédte U20-as világbajnoki címét gerelyhajításban, majd a müncheni felnőtt Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett. A 2022-es évben nyújtott teljesítményéért Szerbia legjobb junior atlétájának választották.

„Természetesen megtiszteltetés, nagyon boldog vagyok. Nagyon jól sikerült ez a 2022-es év és jó volt rá visszaemlékezni.”

A kishegyesi tehetség az idei évre is lelkesen készül. Édesanyja, egyben edzője Világos Györgyi elmondta, az idén még jobban erősítenek és alapozó edzéseken.

„Az idei évben még elsősorban az alapozást csináljuk, erőnléti edzéseket, különféle technikai edzéseket, amelyben a gerelyhajítás csínját-bínját próbáljuk elsajátítani.”

Világos Adriana idén is számos versenyen vesz majd részt.

„Augusztusban lesz a két legfontosabb versenyem, a junior Európa-bajnokság Jeruzsálemben és a felnőtt világbajnokság Budapesten.”

A kishegyesi atléta sikerein felbuzdulva sokan választják ezt a sportágat a településen és környékén.

gerelyhajítás
Világos Adriana
Világos Györgyi

Most

17:29, Frissítve: 17:37

Tapasztalatszerző körúton

Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, magyar miniszteri biztos tapasztalatszerzés céljából munkatársaival Belgrádba és Dél-Bánátba látogatott.
16:37, Frissítve: 16:46

A hírös debellácsi nagyvásár

A torontálvásárhelyi híres debellácsi nagyvásár az idén ünnepli 150 éves fennállását. Az első tavaszi vásár nagyon jól alakult, a helyiek és a szervezők szerint rég nem volt ilyen nagy az érdeklődés.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.