Ugrás a tartalomra

Új idény, új célok, kemény felkészülés

2023.02.04
12:02
2023.02.04
15:35
Forrás
Pannon RTV
Világos Adrianát választották Szerbia legjobb junior atlétájának 2022-ben. A kishegyesi gerelyhajító nagy megtiszteltetésnek érzi a díjat és ebből is erőt merítve gőzerővel készül a szezonra.

Világos Adriana tavaly Caliban megvédte U20-as világbajnoki címét gerelyhajításban, majd a müncheni felnőtt Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett. A 2022-es évben nyújtott teljesítményéért Szerbia legjobb junior atlétájának választották.

„Természetesen megtiszteltetés, nagyon boldog vagyok. Nagyon jól sikerült ez a 2022-es év és jó volt rá visszaemlékezni.”

A kishegyesi tehetség az idei évre is lelkesen készül. Édesanyja, egyben edzője Világos Györgyi elmondta, az idén még jobban erősítenek és alapozó edzéseken.

„Az idei évben még elsősorban az alapozást csináljuk, erőnléti edzéseket, különféle technikai edzéseket, amelyben a gerelyhajítás csínját-bínját próbáljuk elsajátítani.”

Világos Adriana idén is számos versenyen vesz majd részt.

„Augusztusban lesz a két legfontosabb versenyem, a junior Európa-bajnokság Jeruzsálemben és a felnőtt világbajnokság Budapesten.”

A kishegyesi atléta sikerein felbuzdulva sokan választják ezt a sportágat a településen és környékén.

gerelyhajítás
Világos Adriana
Világos Györgyi

Most

19:45

Orbán Viktor Andrej Babissal tárgyalt

Orbán Viktor magyar miniszterelnök, a Fidesz elnöke megbeszélést folytatott Andrej Babissal, Csehország korábbi miniszterelnökével, a cseh ANO párt elnökével - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
17:22, Frissítve: 18:47

A hajdújárási Lurkóházban járt a Mikulás

Az Old Bikers Vajdasági Motorosklub tagjai ismét megajándékozták a hajdújárási Lurkóház kis védenceit. Idén 23 gyermek örülhetett a karácsonyi csomagoknak. A kicsik minden évben készülnek a Mikulások érkezésére, ez idén sem volt másként.

Népszerű