Ugrás a tartalomra

Új mezben, nagy reményekkel

2022.10.14
10:55
2022.10.14
17:09
Forrás
Pannon RTV
Ajándék mezeket kaptak a kishegyesi és a bácsfeketehegyi birkózó gyerekek a Vajdasági Birkózóakadémiától.

A Kishegyes községben működő újonnan alakuló birkózó egyesülethez mintegy hetven általános iskolás gyerek csatlakozott.

Nagy az érdeklődés a birkózóedzések iránt. Szeptemberben kezdődtek Kishegyesen és Bácsfeketehegyen Szegedinszki Igor edző vezetésével az edzések. A két településnek közös egyesülete lesz: „Jelentkezünk a vajdasági és a szerbiai birkózószövetségbe, szeretnénk regisztrálni a gyerekeket, akik majd versenyzők lesznek és jövő tavasszal már indulni az országos és vajdasági szintű versenyeken.”

A Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány egyik fontos feladata, hogy az akadémián bentlakó és ott az edzésprogramot teljesítő fiatalok egyedi képzésén túl a vajdasági magyar közegekben a birkózást népszerűsítsék, tehát ezzel a következő években az akadémiai tagság toborzását is elősegítsék - mondta Bálint Zoltán, a Vajdasági Birkózóakadémia ügyvezetője: „Fontos, hogy az itt élő emberek érezzék, hogy gondot viselünk róluk, szeretnénk őket támogatni. Az első támogatások különböző sporteszközökben nyilvánulnak meg: birkózószőnyeg, melegítők, pólók. Azután pedig az érdembeli dolgokat is megpróbáljuk elősegíteni, nagyon fontos szerepet akarunk rábízni a helyi szakkáderra.”

Az edzés után a gyerekek megkapták a Vajdasági Birkózóakadémia ajándék mezeit.

Vajdasági Birkózóakadémia
Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány
Kishegyes
Bácsfeketehegy

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.