Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Téglás Henrietta Éva

Új mezben, nagy reményekkel

2022.10.14
10:55
2022.10.14
17:09
Forrás
Pannon RTV
Ajándék mezeket kaptak a kishegyesi és a bácsfeketehegyi birkózó gyerekek a Vajdasági Birkózóakadémiától.

A Kishegyes községben működő újonnan alakuló birkózó egyesülethez mintegy hetven általános iskolás gyerek csatlakozott.

Nagy az érdeklődés a birkózóedzések iránt. Szeptemberben kezdődtek Kishegyesen és Bácsfeketehegyen Szegedinszki Igor edző vezetésével az edzések. A két településnek közös egyesülete lesz: „Jelentkezünk a vajdasági és a szerbiai birkózószövetségbe, szeretnénk regisztrálni a gyerekeket, akik majd versenyzők lesznek és jövő tavasszal már indulni az országos és vajdasági szintű versenyeken.”

A Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány egyik fontos feladata, hogy az akadémián bentlakó és ott az edzésprogramot teljesítő fiatalok egyedi képzésén túl a vajdasági magyar közegekben a birkózást népszerűsítsék, tehát ezzel a következő években az akadémiai tagság toborzását is elősegítsék - mondta Bálint Zoltán, a Vajdasági Birkózóakadémia ügyvezetője: „Fontos, hogy az itt élő emberek érezzék, hogy gondot viselünk róluk, szeretnénk őket támogatni. Az első támogatások különböző sporteszközökben nyilvánulnak meg: birkózószőnyeg, melegítők, pólók. Azután pedig az érdembeli dolgokat is megpróbáljuk elősegíteni, nagyon fontos szerepet akarunk rábízni a helyi szakkáderra.”

Az edzés után a gyerekek megkapták a Vajdasági Birkózóakadémia ajándék mezeit.

Vajdasági Birkózóakadémia
Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány
Kishegyes
Bácsfeketehegy

Most

13:44

0112 - Könyvbemutató Budapesten

Rendhagyó könyvbemutatót tartottak Budapesten. Jovana Večić 0112 címet viselő gyűjteménye 34 verset tartalmaz, magyar és szerb nyelven íródott. A könyvbemutatóhoz egy kiállítás is társult, ahol Nada Kraus műveit tekinthették meg az érdeklődők.

Népszerű