Ugrás a tartalomra

Új pálya, kiváló feltételek

2021.09.04
13:45
2021.09.04
18:34
Forrás
Pannon RTV
2:1-es eredménnyel zárult a TSC pályaavató mérkőzése tegnap a magyarországi Ferencváros csapata ellen. A csapatok játékosai az újonnan átadott pálya szépségét, minőségét hangsúlyozták a mérkőzés után.

A pályaavatón a TSC és a magyarországi FTC lépett pályára. A végeredmény 2:1 lett a topolyai csapat javára, így az avató kiválóan sikerült.

A végeredménnyel elégedett volt Bocskay Bertalan, a TSC középpályása is.

„Nagyon jól játszottunk szerintem, ezt az eredmény is mutatja, 2:1-re tudtunk nyerni a Fradi ellen, ami mindenképp jó, emberhátrányban. Szép gólokat rúgtunk, egyébként szervezetten játszottunk és felvettük a versenyt, nagyon jó meccs volt.”

A pálya egyébként a legkorszerűbb felszereltséggel rendelkezik. Nem csak szerbiai, regionális viszonylatban is egyedülálló.

Vécsei Bálint, az FTC középpályása kiemelte: „Egy nagyon jó minőségű pályán játszottunk, a stadion is nagyon szép. Nyugat-Európában mindenhol megállná a helyét ez a stadion. Most már láthatjuk, hogy Magyarországon is ilyen stadionokban tudunk játszani, ilyen minőségű pályákon. Úgy hiszem, hogy ez segíti a játék minőségét, úgyhogy tényleg egy szuper stadion épült itt.”

Nem csak a TSC számára volt nagy nap a tegnapi, hanem az egész szerbiai labdarúgás számára - mondta a mérkőzést követően Jelačić Spasoje, a TSC segédedzője.

„A meccs is, és az egész megnyitó egy látványos rendezvény volt, amelyet csak fokoztak a szép gólok, és a győzelem. Gratulálok a játékosainknak, és hatalmas köszönet a Ferencváros együttesének is, akik azért érkeztek, hogy szebbé tegyék szépséges stadionunk megnyitóját.”

Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője szerint megfelelő kvalitású játékossal rendelkezik a TSC, amely a játék során meg is mutatkozott.

„Szerintem egy szép mérkőzés volt. Sok helyzet volt mindkét fél részéről. Sok fiatal játékossal álltunk fel és úgy gondolom, hogy ez egy jó tapasztalat volt számukra. Alapvetően elégedett vagyok a mérkőzéssel. Egy 1-1-es döntetlen jobban tetszett volna, ettől függetlenül gratulálok az ellenfélnek az avatón aratott győzelemért.”

 

Palágyi Szabolcs, a TSC vezérigazgatója szerint a 2:1-es győzelem titka az volt, hogy a TSC végig nagyon motivált volt.

„Ez a győzelem nagyon fontos számunkra, mert ez volt a megnyitó és ez volt az első mérkőzés ebben a stadionban, és ezt fogják írni, jegyezni egy olyan csapat ellen, amely a környező országokat tekintve az egyik legkomolyabb csapat.”

Mivel az Európai Labdarúgó-szövetség hármas besorolásúnak ítélte, így a stadionban lehetőség lesz nemzetközi meccsek lebonyolítására is.

TSC
Topolya
Vécsei Bálint
Bocskay Bertalan
Peter Stöger
Palágyi Szabolcs
Jelačić Spasoje
labdarúgás

Most

15:09, Frissítve: 16:18

Rendkívüli ellenőrzések az illegális halászat miatt

Egyre inkább növekszik a hal iránti kereslet a pravoszláv húsvét közeledtével. Ezzel párhuzamosan viszont az illegális halászati tevékenységek is felerősödnek, ezért a Vajdaság Erdői Közvállalat rendkívüli ellenőrzést hajt végre a vizeken.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.