Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Új sportcsarnok épül Tóthfaluban

2021.06.10
17:58
2021.06.10
20:03
Forrás
Pannon RTV
Elhelyeztek egy időkapszulát, valamint megáldották a sportcsarnok alapkövét.

Tornaterem épül Tóthfaluban és a helyi kollégium is megújul. Mindez a magyar kormány támogatásának köszönhetően. Emellett átadtak egy nagy műfüves pályát is, amit szintén anyaországi forrásokból valósítottak meg. Az eseményen jelen volt mások mellett Potápi Árpád János, Magyarország nemzetpolitikáért felelős államtitkára, Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke is.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Slavko Večerin szabadkai megyéspüspök áldotta meg az épülő tóthalusi tornaterem alapkövét. Egy időkapszulát is elhelyeztek. Emellett a helyi kollégium is megújul. Utasi Jenő, plébános, Tóthfalu: „Ha mi elkészülünk ezzel a sportlétesítménnyel, akkor egy nemzetközi előírásoknak is megfelelő pályát kapunk, azon belül is röplabdapályát, a kosárlabdának is szintén biztosítjuk majd a helyet, asztalitenisz is lesz, hiszen a terem bírja.”

Pannon RTV

Az erőfeszítéseknek és az elmúlt években történt beruházásoknak köszönhetően Tóthfalu is nagyban fejlődik - mondta Pásztor István, a VMSZ elnöke. „Arra kell rájönni, hogy a sportban is ugyanúgy van, mint az életben, hogy nem elég valamit kitalálni és valamiről beszélni, meg kell, hogy legyen a képesség, az erő ahhoz, hogy meg lehessen csinálni. Évek teltek el az álmoknak a dédelgetésével, amíg nem teremtődött meg az a kritikus mennyiségű akarat, lehetőségrendszer, szándék, ami lehetővé tette azt, hogy ez a tóthfalusi akadémia is kibontakozzon.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Emellett egy nagy műfüves pálya is átadásra került, ami szintén a magyar kormány támogatásából valósult meg. Az új futballpálya és a hozzá tartozó infrastruktúra kiépítése a topolyai TSC alközponti rendszerének keretein belül valósult meg. Palágyi Szabolcs, vezérigazgató, TSC: „Ami a pálya minőségét és magát a műfüves pályát illeti, ez egy olyan pálya, amely tényleg maximálisan terhelhető, amelynek a karbantartása sokkal könnyebb, mint a természetes fűé és a fiatalok számára nagyon vonzó is.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A közösségépítés egyik legfontosabb területe ma már a sport, az, hogy a fiatalokat a sportra neveljük és Tóthfalu ezen az úton halad - mondta Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár. „Számunkra a sport sok mindent jelent, jelenti azt is, hogy a fiataljainkat az egészséges életmódra neveljük, és emellett pedig megtanítjuk őket a sport szeretetére és a mozgás szeretetére. Emellett általánosságban elmondható, hogy a jó sportolók jó tanulók is, reméljük, hogy ez Tóthfaluban is így van és még inkább így lesz. Fontos azt is kiemelni, hogy közösségeket erősítünk az egész világon, illetve a Kárpát-medencében, erős magyar közösségeket.”

Az épülőfélben lévő és a már megvalósult beruházásoknak köszönhetően Tóthfaluban minőségi oktatás folyhat, több sportág területén is.

Tótfalu
sportcsarnok
Pásztor István
Potápi Árpád János
Hajnal Jenő

Most

20:58, Frissítve: 21:14

Díjazták a vajdasági tehetségeket

Kiváló vajdasági magyar diákokat, felsőoktatási hallgatókat díjaztak, és tehetség nagyköveteket kiáltottak ki Szabadkán. A díjazottak emlékplakettet, alkalmi ajándékot és az MNT által biztosított támogatást vehették át.
19:16

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.
17:34, Frissítve: 19:15

11 millió eurót kap Szerbia migrációs ügyekre

Szerbia aláírta az Európai Unióval azt a migráció rendezésére irányuló támogatási szerződést, amelynek második fázisában fejlesztik a befogadóközpontokat, a védelmi szolgáltatásokat és az oktatás elérhetőségét.
16:22, Frissítve: 17:28

Módosult a tartomány idei költségvetése

Ülésezett a Tartományi Képviselőház, amelyen a tartomány 2021-es költségvetésének módosításáról szavaztak. Napirenden szerepelt a Menekültek, kiutasított és lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek számára nyújtott támogatási alap jelentése is.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.