Ugrás a tartalomra

Újabb magyar arany - ez már a negyedik

2021.08.03
15:20
2021.08.03
21:33
Forrás
NSO
Lőrincz Tamás birkózó aranyérmes a tokiói olimpián. Előzőleg Kopasz Bálint kajakos végzett első helyen.

Lőrincz Tamás a kötött fogásúak 77 kilogrammos kategóriájában jól taktikázott, így 2:1-re legyőzte kirgíz ellenfelét. Legutóbb, Rióban egy meccs után búcsúzott, kis híján feladta karrierjét. Családja és edzői biztatására folytatta, majd sorra gyűjtötte az Európa- és világbajnoki érmeket. Most utolsó mérkőzésén, visszavonulása előtt teljesítette ki éremkészletét, olimpiai aranyat nyert. Nagyon boldog vagyok, nem akarom elhinni - mondta könnyeivel küszködve a meccs után a magyar sportoló.

A magyar küldöttség harmadik aranyérmét Kopasz Bálint szerezte. Első helyen végzett kajak egyesben 1000 méteren. Varga Ádám ugyanitt a második lett, így két magyar állhatott a dobogón.

Olimpiai ezüstérmes Berecz Zsombor. A magyar vitorlás csodálatos teljesítményt mutatott az utolsó, dupla pontért folyó éremfutamban.Első helyen ért célba, de ez sem volt elég ahhoz, hogy megelőzze a pontversenyt vezető britet. Scotnak nagyon rosszul ment ma, nem sokon múlt az arany sorsa.

A finndingi hajóosztály utolsó futamát a magyar sportoló a 2. helyen kezdte, 9 ponttal volt az éllovas mögött. A magyarok utoljára 1980-ban szereztek érmet vitorlázásban. Zsombornak ez volt a negyedik olimpiája, de éremért most először küzdhetett. Ez a hajóosztály most szerepelt utoljára az olimpiai programban.

A női kajak kettesek 500 méteres távján Bodonyi Dóra és Kozák Danuta bronzérmes. Csipes Tamara és Medveczky Erika pedig negyedik helyen ért célba. A női kajak egyesek 200 méteres távján Lucz Dóra a hatodik helyen zárt.

Közben Szőke Alex kötöttfogású birkózónak nem sikerült bronzot szereznie az olimpián. A 21 éves, első olimpiáján szereplő magyar sportoló technikai tussal, 9:0 arányban kapott ki a 97 kilogrammosok között. Lengyel ellenfele egy gyors támadással szőnyegre fektette és átfordította, majd Szőke egy kétpontos büntetést is kapott lábhasználat miatt. Az ötödik helyen búcsúzik.

Kopasz Bálint
Tokió 2020
olimpia

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.