Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Újabb nehéz szakaszon vannak túl a Dakar-rali versenyzői

2023.01.12
14:29
2023.01.12
15:55
Forrás
Pannon RTV
A motorosok mezőnyében Saghmeister Gábor és Gyenes Emánuel is sikeresen teljesítette a távot. A kamionosoknál pedig Kovács Miklósék alkottak nagyot, akik a 15. helyen hozták be a Scaniát.

Hatalmas dűnékkel kellett megküzdeniük a versenyzőknek a Dakar legutóbbi szakaszán. A szabadkai Saghmeister Gábor rutinosan teljesítette a távot.

„Katasztrófa, ez egy nagyon nehéz nap volt. Az idei Dakaron a legnehezebb nap volt, habár csak 113 kilométer volt a gyorsasági szakasz. Kizárólag 2-es és 3-as dűnékkel, ami azt jelenti, hogy a legmagasabb dűnékkel és a legpuhább fehér dűnékkel. Itt vagyunk közel az Arab Emírségekhez. Nagyon ismerős a pálya, mert hét évig itt motoroztam az Arab Emírségekben. Nagyon jól tudtam, hogy mi vár rám.”

A szatmárnémeti Gyenes Emánuel ismét jól teljesített, így összetettben a 30. helyen áll a motorosok mezőnyében.

„Elég vagány pálya volt ma, végig homok. Kétszer is letettem a motort oldalra, mert az eleje befúródott a homokba. Ott veszítettem egy kis időt, de minden rendben volt és tetszett a mai nap.”

A kamionosok mezőnyében Kovács Miklósék is jól szerepelnek, összetettben a 15. helyen áll a magyar csapat.

Dakar-rali
Saghmeister Gábor
Gyenes Emánuel

Most

15:20, Frissítve: 16:28

Később érik a feketicsi meggy

A szokásosnál hidegebb és csapadékosabb időjárás miatt a termés is károsodhat. A termelők szerint a gyümölcsöt az alacsony felvásárlási ár miatt nem érdemes eladni, ezért feldolgozva próbálják értékesíteni.

Népszerű