Ugrás a tartalomra

Újabb tehetséges asztaliteniszező bontogatja szárnyait Temerinben

2022.03.18
16:43
2022.03.18
17:22
Forrás
Pannon RTV
Orosz András megvédte országos ifjúsági bajnoki címét Versecen. A tehetséges játékos pedig vegyespárosban is jól szerepelt, Bezzeg Rékával az oldalán ezüstérmet szerzett.

Orosz András már jó néhány éve felhívta magára a figyelmet a szerbiai korosztályos versenyeken. A tavalyi ifjúsági bajnokságon sikerült aranyérmet szereznie, az idén pedig meg is védte a bajnoki címet, méghozzá igen fölényesen, hiszen csak egy játszmát adott le az aranyéremig vezető úton.

Orosz András, ifjúsági szerbiai bajnok asztaliteniszező: „Szerintem az idei verseny sokkal erősebb volt, mint a tavalyi. Könnyebben megnyertem idén, de ami fontos, hogy az idén erősebb volt azért a kategória, nehéz volt megvédeni a címet.”

Mint eddig minden korosztályos versenyre, Andrást ezúttal is édesapja és egyben trénere, idősebb Orosz András készítette fel. Mint mondja, nagyon nehéz elkülöníteni az edző és az édesapa szerepét .

„Jó lenne elkülöníteni, de sajnos nem lehet. Nagyobb érzelemmel ül az asztal háta mögött egy apa, mint edző, mint csupán egy profi edző. Az esetünkben valószínűleg érzelemdúsabbak a versenyek. Többször konfliktusba kerülünk egymással, de vannak ennek jó oldalai is.”

Ifjabb Orosz András a szerb élvonalban szereplő Temerin Asztaliteniszklub növendéke, itt is edz rendszeresen, de a fejlődése szempontjából úgy határozott a klub, hogy kölcsönadja a másodosztályban versenyző Magyarkanizsa csapatának. Az ifjúsági bajnok következő célja, hogy megnyerje a TOP 12-es szerbiai bajnokságot is, amelyen az ifjúsági mezőny 12 legjobb játékosa vesz majd részt.

Orosz András
asztalitenisz
Temerin

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.