Ugrás a tartalomra

Újra útnak indult a Tour de Délvidék kerékpártúra

2017.07.28
15:03
2024.03.19
08:32
A 43 jelentkező 8 nap alatt közel 389 kilométert teker majd Erdély gyönyörű tájain.

A pécsi Túrakerékpár Klub már a kezdetek óta részt vesz a Tour de Délvidéken. Ahogyan mondták, egyesületük működési területe a Kárpát-medence, és ez a túra biztosította, hogy felfedezzék a számukra eddig ismeretlen Vajdaságot.

Arató Csongor, vezető, Túrakerékpár Klub, Pécs: „Ez a kezdetekben egy rejtvényekkel tarkított kerékpár verseny volt. Olyan feladatokat kellett megoldani, hogy például meg kellett keresni egy faluban Pepi bácsit, akit csak úgy lehetett megtalálni, hogy ha az ember a kocsmában mélyebb ismeretségeket kötött a helyiekkel. Vagy különböző rejtvényeket kellett megoldani. Például Magyarkanizsán az, hogy találják meg a helyet, amely a gyermekek öröme, kik sikoltva futnak a szőke asszony karjaiba – ez a kanizsai Tisza-parti csúszdának a leírása volt.”

Minden évben új résztvevőkkel is bővül a Tour de Délvidék névsora, akik nem csak Zentáról, de Vajdaság más településeiről is jelentkeznek a túrára.

Nagy Gabriella, résztvevő, Bácskossuthfalva: „Életem vágya volt, hogy túrára jöjjek. Barátommal jöttünk, mert a bakancslistánk első helyén áll, és még Erdélyben sem voltam.”

A Tour de Délvidéket 2002-ben szervezték meg először. Idén már 16. alkalommal pattannak kerékpárra. Eredetileg azért kezdték el, mert szerettek volna a vajdasági szórványtelepülésekre is ellátogatni két keréken. 4 év alatt végigjárták ezeket a vidékeket, majd nekivágtak a Kárpát-medencének is, ahol az összes magyarlakta országot bejárták már.

Zsoldos Ferenc, főszervező, Tour de Délvidék: „Az idei évben újra Erdélybe megyünk, ez most már a harmadik erdélyi túránk. Jártunk Szászföldön, Fogarason, a Havasokon, illetve Székelyföldön kétszer is, most pedig a Mezőség, Kalotaszeg, illetve a Bihar-hegység lesz az útirány.”

A túrázók 8 nap alatt közel 389 kilométert tesznek meg kerékpáron. Emellett gyalog bejárják a Pádist valamint a Szamos-Bazárt.

Újra útnak indult a Tour de Délvidék kerékpártúra

kerékpártúra
Tour de Délvidék
Erdély

Most

15:11

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.
13:35, Frissítve: 14:16

Ma van Szent György napja

Az igazi tavasz kezdetét a néphagyomány e naptól számítja, az állattartók ilyenkor hajtották ki a juhokat és a szarvasmarhákat.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.