Ugrás a tartalomra

Újra versenyezhetnek a zentai Tiszavirág Kajak-klub fiataljai

2020.09.21
14:08
2020.09.21
16:26
Forrás
Pannon RTV
A járványügyi helyzet miatt a zentai Tiszavirág Kajak-klub fiataljai sem jutottak el az előre eltervezett versenyekre, de a járványgörbe alakulása végre megengedte, hogy újra megmérettessék magukat.

A kajakosok versenyszezonja áprilisban kezdődik, azonban idén sajnos csak a magyarkanizsai regattán tudtak részt venni a Tiszavirág Kajak-klub sportolói. A versenymentes időszakot nehéznek élték meg a kajakosok. Edzőik igyekeztek odafigyelni, hogy egy olyan erőnléti szinten tartsák a versenyzőiket, amelyből pár hét alatt a megfelelő versenyszintre tudják hozni magukat.

Azonban most újra megmérettethetik magukat a sportolók. Barta Éva, a klub egyik eredményes sportolója éppen a hétvégi összecsapásra készült: „Mi itthon edzünk a Tiszán, valamint voltunk Belgrádban egy hetes edzőtáborban, hogy gyakoroljuk a csapathajókat. Ez az utolsó hetünk, és úgy gondolom, hogy felkészültem. Izgatottan várom a versenyt.”

A klub tagjai már túl vannak pár versenyen. Először a mini kajak országos- és a vajdasági bajnokságra került sor. Mindkét versenyen eredményesen szerepeltek a legkisebbek. Ezt követően a nagyobb korosztály is megmérettethette magát országos és vajdasági szinten.

Fehér Csaba, edző, Tiszavirág Kajak-klub, Zenta: „A nagy országos bajnokság klubtörténelmi sikert hozott, hiszen 16 érmet lapátoltunk össze a négy nap alatt. Itt sem mondhatnám foghíjasnak a mezőnyt, hiszen mindenki ott volt, mert végre tudtak versenyezni. Ezáltal bekerülhettek a keretbe, hiszen a vajdasági bajnokság után az országos bajnokság válogató is volt.”

A hétvégén Szegeden rendezik meg a világkupát, ahol a klub két versenyzője, Barta Éva és Subotić Marko áll rajthoz zentai színekben.

Zenta
Tiszavirág Kajak Klub
verseny
Barta Éva

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.