Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Újra versenyezhetnek a zentai Tiszavirág Kajak-klub fiataljai

2020-09-21
14:08
2020-09-21
16:26
Forrás
Pannon RTV
A járványügyi helyzet miatt a zentai Tiszavirág Kajak-klub fiataljai sem jutottak el az előre eltervezett versenyekre, de a járványgörbe alakulása végre megengedte, hogy újra megmérettessék magukat.

A kajakosok versenyszezonja áprilisban kezdődik, azonban idén sajnos csak a magyarkanizsai regattán tudtak részt venni a Tiszavirág Kajak-klub sportolói. A versenymentes időszakot nehéznek élték meg a kajakosok. Edzőik igyekeztek odafigyelni, hogy egy olyan erőnléti szinten tartsák a versenyzőiket, amelyből pár hét alatt a megfelelő versenyszintre tudják hozni magukat.

Azonban most újra megmérettethetik magukat a sportolók. Barta Éva, a klub egyik eredményes sportolója éppen a hétvégi összecsapásra készült: „Mi itthon edzünk a Tiszán, valamint voltunk Belgrádban egy hetes edzőtáborban, hogy gyakoroljuk a csapathajókat. Ez az utolsó hetünk, és úgy gondolom, hogy felkészültem. Izgatottan várom a versenyt.”

A klub tagjai már túl vannak pár versenyen. Először a mini kajak országos- és a vajdasági bajnokságra került sor. Mindkét versenyen eredményesen szerepeltek a legkisebbek. Ezt követően a nagyobb korosztály is megmérettethette magát országos és vajdasági szinten.

Fehér Csaba, edző, Tiszavirág Kajak-klub, Zenta: „A nagy országos bajnokság klubtörténelmi sikert hozott, hiszen 16 érmet lapátoltunk össze a négy nap alatt. Itt sem mondhatnám foghíjasnak a mezőnyt, hiszen mindenki ott volt, mert végre tudtak versenyezni. Ezáltal bekerülhettek a keretbe, hiszen a vajdasági bajnokság után az országos bajnokság válogató is volt.”

A hétvégén Szegeden rendezik meg a világkupát, ahol a klub két versenyzője, Barta Éva és Subotić Marko áll rajthoz zentai színekben.

Zenta
Tiszavirág Kajak Klub
verseny
Barta Éva

Most

13:58

Ana Brnabić ismertette az új kormány céljait

Ana Brnabić szerb kormányalakító ma délelőtt a parlamentben ismertetett expozéjában hangsúlyozta, hogy az új kabinet a politikai és a gazdasági folytonosság kormánya lesz. Hat célt emelt ki, ezek közül a polgárok egészségét nevezte a legfontosabbnak.

Népszerű

Baleset Szabadkán

Közlekedési baleset történt ma délután Szabadkán. Várjuk az illetékesek részletesebb információit az esetről.