Ugrás a tartalomra

Újraindult az NBA

2020.07.31
09:57
Forrás
origo.hu
A Los Angeles Lakers kétpontos győzelmet aratott városi riválisa, a Clippers ellen az észak-amerikai kosárlabdaliga, vagyis az NBA pénteken újraindult küzdelmeinek nyitányán Orlandóban.

A koronavírus-járvány miatt a folytatásra 141 napot kellett várnia a kluboknak és a szurkolóknak, bár utóbbiak csak a televízión keresztül követhetik a meccseket, ezek ugyanis zárt kapusak.

Az első napon két találkozót rendeztek. A Lakersben Anthony Davis 34 pontot és nyolc lepattanót gyűjtött, a győztes kosarat pedig a 16 pontig, 11 lepattanóig és hét asszisztig jutó LeBron James szerezte, közvetlenül a végső dudaszó előtt. A Lakers nyert 103-101-re.

A New Orleans Pelicans-Utah Jazz csata ugyancsak szoros küzdelmet hozott, utóbbi csapat nyert, szintén két ponttal. A végeredmény 106-104 lett a Utah javára.

A liga 2019/20-as szezonja a floridai Disney World szórakoztatóközpontban fejeződik be, ahol az érintett 22 csapat egy "buborékban" vívja meg a végjátékot. Minden gárda nyolc mérkőzést játszik még az alapszakaszból, azután augusztus 17-én indul a rájátszás, a finálé legkésőbb október 13-án zárul.

NBA
kosárlabda
újraindult
Los Angeles Clippers
Utah
Lakers

Most

14:56, Frissítve: 15:06

Nem nyugszanak a fegyverek

Oroszország szerint a fronton Ukrajna helyzete jelenleg elég kedvezőtlen, egy újabb amerikai hadi segítség nem sokat tudna ezen változtatni, ellenben további ellenségeskedést szítana.
14:50

Közegellenállás riportpályázat

A padéi Takáts Rafael Magyar Kultúrkör Keszég Károly (1954–1997) újságíró, a Napló hetilap főszerkesztője emlékére huszonötödik alkalommal hirdeti meg a Közegellenállás című riportpályázatot.
14:31, Frissítve: 14:48

Szankciók Irán ellen

Az uniós tagállamok vezetői egyetértettek abban, hogy szankciókat kell hozni Irán ellen az Izrael elleni hétvégi támadás miatt – hangsúlyozta Charles Michel, Európai Tanács elnöke Brüsszelben, az informális uniós csúcsértekezleten.
13:41, Frissítve: 13:59

Ökumenikus imahét Hertelendyfalván

A Krisztus-hívők egységéért tartottak összejövetelt a helyi vallási közösségek tagjai Hertelendyfalván az Imahét keretében. Az evangélikus, katolikus és református egyháztagok együtt énekeltek és imádkoztak.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.