Ugrás a tartalomra

Ünnepeltek a francia és a horvát szurkolók is

2018.07.16
14:51
2018.07.16
15:57
Forrás
Pannon RTV
Gólgazdag mérkőzést követően, a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokságot Franciaország válogatottja nyerte meg, így történelme során másodszor is VB győztes.

A szurkolók világszerte ünnepelték mindkét csapatot, hiszen az ezüstérmes válogatott is figyelemreméltó teljesítményt nyújtott és belopta magát a szurkolók szívébe. A piros-fehér kockás mintázat pedig az idei nyár egyik kedvenc motívuma lett.

Maga Kolinda Grabar Kitarović horvát államfő is piros-fehér kockás mezben szurkolta végig a mérkőzést Moszkvában, a Luzsnyiki stadionban.

Foto: Tanjug/AP Photo/Rebecca Blackwell

A francia válogatott az egész tornán tanúsított türelmes játékkal, szerencsével és megfontolt taktikával legyőzte Horvátországot a világbajnokság döntőjében, így történelme során másodszor is tornát nyert. A horvátok megalkuvás nélkül, az utolsó pillanatig harcolva küzdöttek a trófeáért, de elhagyta őket szerencséjük, ami eddig végig kísérte az egyenes kieséses szakaszban.

Vasárnap este ahogy a francia, úgy a horvát szurkolók is ünnepeltek. Az eufória a vasárnap esti vb-döntő lefújásától egészen hétfő reggelig tartott. A francia játékosok szakadó esőben vehették át a győztesnek járó aranyérmeket, majd természetesen a trófeát is a magasba emelhették.

Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

„Ti vagytok a mi aranyunk” – hirdette címlapján a Večernji List című horvát napilap, és arra biztatta a játékosokat, hogy legyenek büszkék arra, amit elértek, mert ők hősök, akik egyesítették a nemzetet, még, ha csak a labdarúgó-világbajnokság idejére is. Horvátország történetének legnagyobb sportsikeréről van szó, hisz először jutott be a világbajnokság fináléjába a horvát labdarúgó-válogatott. Horvátország ezzel felülmúlta eddigi legjobb, 1998-ban elért harmadik helyét. A vásárnapi mérkőzésre az egész ország piros-fehér pepitába öltözött. Zágrábban 35 ezren nézték a meccset a Jelačić bán tér, az örömünnep pedig hajnali 4-ig tartott: a rendőrség beszámolója szerint egyetlen incidens nélkül zajlott le. De nem csak Zágrábban ujjongott a tömeg, Dubrovnikban, Splitben, Zadarban, Fiumében és Eszéken is a késő éjszakába nyúlt az ünneplés.

Foto: Tanjug/AP Photo/Francois Mori

Annak ellenére, hogy Franciaország 4:2-re legyőzte Horvátországot, a horvát szurkolók nem szomorúak. Jól buzdították csapatukat és méltán lehetnek büszkék rájuk, hiszen az ezüst is nagyon szépen csillog.

labdarúgó világbajnokság
orosz
horvát
francia
döntő

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.