Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Ünnepélyes fogadtatásban részesítették Györe Lászlót Zentán

2019-03-18
18:31
2019-03-18
23:55
Forrás
Pannon RTV
Hazaérkezett a zentai születésű Györe László teniszező, aki jelenleg a világranglista 31. helyén áll. A sportoló a közelmúltban nyerte meg a Rio de Janeiroban megrendezett salakpályás tenisztornát.

A mindössze huszonhárom éves, kiemelkedő eredményeket elért teniszezőt a zentai Városházán Czegledi Rudolf polgármester és a községi önkormányzat képviselői fogadták, és sajtótájékoztatót is tartottak. Györe elmondta, az elmúlt heteket a Rio de Janeiroban elért eredménynek köszönhetően élete legjobb időszakának tekinti: „Nagyon sok célomat elértem, top tízes játékost vertem meg. Megnyertem az első ATP-versenyemet, egyből az ATP ötszázast. Ezután legjobb ranglista-helyezést értem el. Amin a következő héten ismét javítani tudtam Sao Paoloban. Indian Wells-re kaptam szabadkártyát, ez sokat jelentett. Nagyon örültem neki.”

Györe László távlati tervei között az is szerepel, hogy a világranglistán a legjobb húsz teniszező közé kerüljön: „A következő versenyek mind salakon lesznek. Először Marokkóban, utána Monte-Carloban, Budapesten. Játszani fogom a salakpályás szezont itt Európában. A ranglistának köszönhetően az összes nagyobb versenyen indulni fogok. Igyekezni fogok, hogy továbbra is jól játsszak.

Az immár világhírnévnek örvendő teniszező Zenta hírnevét is öregbíti – hangsúlyozta Czegledi Rudolf polgármester: „Tulajdonképpen két hete már a Fő térre ki is került egy pannó. Ezt a Tisza Automotive gyárral közösen csináltunk. Írja rajta, hogy büszkék vagyunk rád. Ez a Lacira vonatkozott. Büszkék vagyunk rá. Büszkék vagyunk azokra sportolókra, akik kiváló eredményt érnek el.”

A sajtótájékoztatót követően Györe Lászlót ünnepélyes fogadásra invitálták, amelyet a városháza előtti parkban, a szökőkútnál tartottak meg nagyszámú érdeklődő előtt. A polgármester a helyszínen díszoklevelet adományozott a sportolónak.

Zenta
Györe László
Czegledi Rudolf

Most

22:43, Frissítve: 22:48

Ezüstérmes a kardozó Szatmári András

A budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokság csütörtöki fináléjában a dél-koreai Oh Szang Uk 15-12-re győzött, ezzel övé lett az aranyérem.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.