Ugrás a tartalomra

Uruguayi győzelem született a Puskás Aréna nyitómérkőzésén

2019.11.16
11:16
2019.11.16
19:44
Forrás
Pannon RTV
A budapesti összecsapáson több mint 65 ezer néző szurkolt kedvenceinek. A sporttörténelmi eseményt a Pannon RTV stábja is a helyszínen kísérte figyelemmel.

Pénteken már a kora délutáni órákban hatalmas volt a készülődés a Puskás Ferenc Aréna környékén. A drukkerek mellett a rendőrség is nagy erőkkel vonult ki a környező utcákra, így meggátolva az esetleges rendbontásokat. Ilyesmi azonban nem fordult elő, a legtöbb szurkoló azért jött, hogy egy jó meccset nézzen meg az új stadionban Budapesten: „Gyakran járunk ide, az összes hazai Eb-selejtezőn kinn voltunk a B-középben. Nyerni szeretnénk, meg a csapat is szerintem, a győzelmet várjuk.”

Ábrahám Tibor, Kanada: „Remélem, hogy Magyarország megnyeri ezt a mérkőzést, tudom, hogy nehéz lesz, követem otthon is egy kicsit az európai futballt, de bizakodok.”

A mérkőzés végül az uruguayi csapat 2:1-es győzelmével zárult. A találkozó után a magyar válogatott tagjai is értékeltek.

Dzsudzsák Balázs, válogatott labdarúgó, Magyarország: „Az eredmény tudatában, meg azért is mert 2:0 után visszatértünk a meccsbe és bátrabban kezdtünk el futballozni, ezért mindenképpen voltak pozitívumai a mérkőzésnek, meg egy topcsapat ellen játszottunk, ami szerintem mindenképpen jó, hogy egy ilyen főpróbát játszottunk a keddi előtt.”

Szalai Ádám szerezte az új aréna első magyar találatát. Ezt a következőképpen értékelte.

Szalai Ádám, válogatott labdarúgó, Magyarország: „Természetesen megtisztelő, de igazán sokat nem fog változtatni azon, hogy mi a feladatunk, illetve milyen teljesítményt kell produkálnunk ahhoz, hogy, amit említettem, hogy Eb-n itt szerepeljünk. Természetesen majd az unokáimnak, vagy gyerekeimnek elmondhatom majd 60 évesen, amikor elsétálok a Puskás stadion mellett, hogy anno sikerült gólt rúgnom.”

Az uruguayi válogatott 2:1-re verte a magyar válogatottat a Puskás Ferenc Aréna nyitómérkőzésén. Ennek a meccsnek nagyobb tétje nem volt, azonban a magyar csapat kedden sorsdöntő mérkőzést játszik Walesben az Eb-selejtezők utolsó fordulójában, és amennyiben Marco Rossi együttese nyerni tud, akkor a magyar válogatott biztosan kijut a 2020-as Európa bajnokságra és csoportmeccseit a Puskás Ferenc Arénában játszhatja hazai közönség előtt.

Budapest
Uruguay
Puskás Aréna
Szalai Ádám
Dzsudzsák Balázs

Most

14:32, Frissítve: 14:41

Sportnap Zentán

A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tartottak. A gyerekek a többi között kispályás fociban, röplabdában, kosárlabdában, futásban és sakkban mérhették össze tudásukat.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.