Ugrás a tartalomra

Úszó Eb: Milák arany-, Kenderesi ezüstérmes 200 méter pillagón

2018.08.05
22:15
2018.08.05
22:38
Forrás
MTI
Milák Kristóf arany-, Kenderesi Tamás pedig ezüstérmet szerzett 200 méter pillangón vasárnap az úszók Glasgow-ban zajló Európa-bajnokságán.

A 18 éves Milák 1:52.79, a 21 esztendős, olimpiai harmadik Kenderesi 1:54.36 perces idővel csapott célba.

A rajt után Milák a várakozásoknak megfelelően az élre állt és óriási iramot diktált, és féltávnál már másfél másodperc volt az előnye. Az utolsó ötvenre fordulva nem volt kérdés a győzelme, csak az Európa-csúccsal harcolt, de végül kilenc századdal elmaradt attól. Mindeközben Kenderesi a tőle megszokott kiváló hajrával lett második. Milák a verseny után hangsúlyozta, túlságosan is szerette volna megdönteni Cseh László 2008-as Európa-csúcsát (1:52.70), ezért a végére nem maradt már ereje. "Túl gyorsan kezdtem, ezért nem sikerült a második száz, az utolsó ötven pedig már csípett. A kétszáz pillangó előtt mindig izgulok, hiszen ez a fő számom, ahol a legjobban akarok úszni" - mondta a bajnok.

"Jó időt úsztam, végre valami más színű érem. Nagyjából erre az eredményre számítottam, elégedett vagyok. Mostantól a jövő évi világbajnokságra készülök" - mondta Kenderesi.

Milák a magyar úszóválogatott első aranyát nyerte Glasgow-ban, ahol az eddigi egyetlen magyar érmet szombaton Késely Ajna szerezte, aki 800 méter gyorson végzett a második helyen.

úszás
Milák Kristóf
Kenderesi Tamás

Most

16:12

Negyedik napja keresik az eltűnt kislányt

Speciális mentőcsapatok érkeztek a helyszínre, most ők vizsgálják át a területet. Az alagutakat, a földalatti csatornákat és az aknákat is átvizsgálják. Igor Jurić szerint furcsák a kislány eltűnésének körülményei.
15:47

28. Rákóczi Mozgótábor – Pályázati felhívás

Vegyél részt a kanadai Rákóczi Alapítvány 2024-es Diákok Határok Nélkül Programjában! Tölts egy élménydús kirándulást Magyarországon! Ismerd meg múltunkat és járulj hozzá a jövő építéséhez és köss életre szóló barátságokat!
13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.