Ugrás a tartalomra

Vajdaság legjobb sportolóit díjazták Újvidéken

2019.12.06
18:36
2019.12.06
20:11
Forrás
Pannon RTV
A Jovan Mikić Spartak-díj a legjelentősebb tartományi elismerésnek számít a sport területén, a díjazottakról pedig minden évben a Vajdasági Sportszövetség által delegált zsűri hoz döntést.

Az év sportolója Strahinja Stefanović kajakozó lett, az év parasportolójának járó díjat pedig Dejan Jokić céllövő vehette át, akinek az elmúlt négy évben számos bronz, ezüst és arany elismerést sikerült megszereznie.

Az életműdíjat idén Kabók Idának ítélték oda, aki 51 évvel ezelőtt Törökkanizsán céllövőként kezdte meg sportkarrierjét. Az elmúlt öt évtized során sportolóként, edzőként és tanárként is kimagasló eredményeket ért el.

Kabók Ida, díjazott: „Háromszoros országos bajnok voltam, a junior rekordom négy évig nem volt megdöntve. Voltam három Európa-bajnokságon, nemzetközi bajnokságon és a korona most edzőként ért utol, a sportolóm a világbajnokságon a speciális olimpián második díjat szerzett.”

Az elismeréseket Vladimir Batez, tartományi sport- és ifjúságügyi titkár adta át: „Ez egy olimpia előtti év. Sok olimpiai vízum van már bebiztosítva, és nagy örömünkre szolgál, hogy sok vajdasági sportoló is azok között van, akik bebiztosították az olimpiai vízumot Tokióba. Mi igyekezni fogunk megteremteni a lehetőségeket, hogy minél több sportolónk vegyen részt a tokiói olimpián, és természetesen mindannyian szeretnénk, hogy sokkal több érmet szerezzenek, mint a riói olimpián.”

Az eseményen egyebek között Kesler Zlatko, Vladimir Jovičić és Gradimir Dedić edzőket, illetve Anđelka Šavija és Dane Lužaić bírákat is díjazták.

Újvidék
Jovan Mikić Spartak-díj
Strahinja Stefanović
Kabók Ida
Dejan Jokić
Vladimir Batez

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.