Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A Vajdasági Birkózóakadémián fogadták Fábián Annát

2022.03.12
19:06
2022.03.12
19:42
Forrás
Pannon RTV
Családtagjai, barátai, edzőtársai és edzői köszöntötték a Vajdasági Birkózóakadémián Fábián Anna sportolót, aki pénteken ezüstérmet nyert az U23-as birkózó Európa-bajnokságon.

A magyarkanizsai Potisje tagja történelmi sikert ért el, hiszen szerb színekben versenyző női birkózó korábban még sosem szerzett érmet ebben a korosztályban. Az aranyérem egyébként az azeri Zhala Aliyeva nyakába került a 62 kilogrammos birkózók mezőnyében.

Fábián Anna, birkózó: „Tudtam, hogy nagyon fel lesz rám készülve, mert pontosan tudja, hogy mi az amiben én erős vagyok, és hát a vártnál sokkal jobban fel volt készülve. Sajnos nem sikerült végigvinni a saját technikám és ez volt az, ami miatt nem tudtam azt csinálni, amit szerettem volna és így 4:2-re veszítettem. Igazából már az első menet elején megcsinálta a pontjait és utána bezárkózott és akkor már hihetetlenül nehéz akciót csinálni.”

Fábián Anna

Most

13:33, Frissítve: 13:38

A bankok finanszírozzák az esőerdők pusztítását

Az Amazonas-vidék pusztításában részt vevő vállalatokat finanszíroztak az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és az EU tagállamainak központi bankjai, miközben a tudósok jelentése szerint az erdőirtás túl van az átbillenési ponton.
13:22

Mesedélelőtt a horgosi könyvtárban

Ma ünnepeljük a magyar népmese napját, amely Benedek Elek születésének napjához kötődik. Ebből az alkalomból a horgosi József Attila fiókkönyvtárban mesedélelőttöt szerveztek a legkisebbeknek, hogy közelebb hozzák hozzájuk a magyar meséket.
12:54, Frissítve: 13:00

Négy diákot támogat a Studio Present Kft.

Négy fiatal programozó tehetség érdemelte ki idén a szabadkai Studio Present Kft. ösztöndíját. Az ünnepélyes átadó ma volt. A díjazottak a nagybecskereki Mihajlo Pupin Műszaki Tudományok Karára, valamint a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolára járnak.

Népszerű

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.