Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Vajdasági gól döntött a szerb-magyar meccsen

2020.10.11
22:42
2020.10.11
23:25
Forrás
Pannon RTV
Góllal debütált a magyar labdarúgó válogatottban a moholi születésű Könyves Norbert.

A vajdasági futballista első mérkőzését a magyar nemzeti csapatban épp Szerbia ellen játszotta ma este Belgrádban a Nemzetek Ligája B divíziójában. A magyaroknak Könyves gólja aranyat ért, hiszen ezzel a találattal sikerült Marco Rossi csapatának győzedelmeskedni a szerbek felett. A végeredmény: Szerbia - Magyarország 0-1. Ebben a csoportban így a magyarok az oroszok mögött a második helyen állnak 3 mérkőzésből 2 győzelemmel. Tadićék teljesítménye ennél jóval szerényebb. Az eddig lejátszott 3 meccsükből 2 vereséget szenvedtek és egy döntetlenjük van a törökök ellen.

Az összecsapás érdekessége volt, hogy a gólszerző Könyves mellett további 3 szerbiai származású fiatalember is szerepelt a magyar keretben. A zentai Nikolics Nemanja és a kragujavaci születésű Holandar Filip szerepet is kapott a meccsen, míg a moholi származású Szőke Adrián a cserepadon kapott helyet. A Szerbia - Magyarország mérkőzést a járványügyi szabályok miatt zárt kapuk mögött játszották Belgrádban.

foci
Nemzetek Ligája
Könyves Norbert

Most

13:33, Frissítve: 13:38

A bankok finanszírozzák az esőerdők pusztítását

Az Amazonas-vidék pusztításában részt vevő vállalatokat finanszíroztak az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és az EU tagállamainak központi bankjai, miközben a tudósok jelentése szerint az erdőirtás túl van az átbillenési ponton.
13:22

Mesedélelőtt a horgosi könyvtárban

Ma ünnepeljük a magyar népmese napját, amely Benedek Elek születésének napjához kötődik. Ebből az alkalomból a horgosi József Attila fiókkönyvtárban mesedélelőttöt szerveztek a legkisebbeknek, hogy közelebb hozzák hozzájuk a magyar meséket.
12:54, Frissítve: 13:00

Négy diákot támogat a Studio Present Kft.

Négy fiatal programozó tehetség érdemelte ki idén a szabadkai Studio Present Kft. ösztöndíját. Az ünnepélyes átadó ma volt. A díjazottak a nagybecskereki Mihajlo Pupin Műszaki Tudományok Karára, valamint a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolára járnak.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.