Ugrás a tartalomra

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

2022.10.02
19:07
2022.10.02
20:25
Forrás
Pannon RTV
Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi futam döntőjét.

A Temerint képviselő Földes Luca második lett a Nemzeti Vágta fináléjában. A vajdasági lovas sokáig a harmadik helyen lovagolt, de az utolsó 150 méteren feljött a második helyre és csak kevés hiányzott ahhoz, hogy Fantázia ismét a leggyorsabb ló legyen Budapesten. A döntőt Németh János nyerte Őcsény színeiben. Földes Luca, Nemzeti Vágta, Temerin: „Fantasztikus volt az elejétől a végéig. Fantáziáról annyit tudok mondani, hogy egy élő legenda és nagyon nagyon köszönöm a Szabolcski családnak, a ló tulajdonosának és Kállai Attilának, aki felkészítette az eddigi években is és idén is a lovat. Tényleg szerintem száz százalékot nyújtott és ezekből a versenyhelyzetekből ez volt a legjobb, amit ki tudtunk hozni és elégedett vagyok az eredménnyel.”

Szerbia színeiben Ördög Alen nyerte a Nemzetközi futam döntőjét Budapesten. Az oromhegyesi lovas pokoli tempóját csupán a szlovén versenyző tudta tartani az utolsó kanyarig, de a vajdasági lovas ekkor belehúzott és megnyerte a Nemzetközi Vágtát. „Legalább akkora élmény volt ez az egész, mint a Nemzeti Vágtát megnyerni. Itt ez kicsivel másabb volt, mivel nem saját magunknak készítettük fel a lovakat, hanem kaptuk őket. Tehát kaphattunk jobb lovat is, kaphattunk rosszabb lovat is. Én úgy gondolom, hogy nem kaptam egy nagyon jó lovat, de a rutin, meg az hogy lovagolok is a Kincsem parkban intenzíven, így úgy gondolom, hogy ezzel, kicsit előrébb tudtam lenni és sikerült a versenyt úgy alakítani saját magamnak, ahogy én szerettem volna.”

A döntőt megelőzően stábunk egész nap a helyszínen követte az eseményeket. Izgalmasan alakultak a középfutamok is. Temerin lovasa mellet, ugyanis Szabadka és Kishegyes is bejutott a középdöntőbe. Utóbbi kettőnek azonban itt a futamgyőzelem már nem jött össze, így nem jutottak be a fináléba. Apa és lánya ráadásul egy futamba kerültek, Cékus Árpád a harmadik helyen, Cékus Noémi pedig ötödik pozícióban ért célba. „Én nagyon örülök, hogy bekerültünk a középdöntőbe, és bár apukámnak mondtam, hogy adjon egy kis előnyt, mégsem adott, de hát jól van, ő az idősebb, úgyhogy én adtam neki előnyt, de abszolút nem vagyok ez miatt szomorú, mert ez az én lovam. Ma egy éve, hogy a tulajdonomban van és nagyon büszke vagyok rá, mert nagyon jól teljesített. Ma is nagyon erős futamidőt ment, úgyhogy én büszke vagyok.”

Cékus Árpád szintén meglepődött, hogy Noémival egy futamba került. „Megítélve a versenyt, úgy éreztem, hogy az előző két versenyző, mivel a harmadik lettem, megérdemelten jutott tovább, tehát erősebb volt a lovuk, jól futottunk, a ló is, ennyi volt benne.”

A Kishuszár Vágta döntőjében a kishegyesi Erdei Anna Dorka Bohóc nevű lovával Vác, Békéscsaba, Szilvásvárad és Békés lovasaival csaphatott volna össze. Bohóc azonban kétszer is elbohóckodta a rajtot, így a kishegyesi lovast kizárták a bírák. A finálét Békéscsaba színeiben Harsányi Viktória nyerte Kassim nevű lovával.

Nemzeti Vágta

Most

13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.
09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.