Ugrás a tartalomra

A vajdaságiak (sikeres) aranyásók

2012.11.19
12:08
2017.10.03
09:34
A vajdaságiak a húszból 13 aranyérmet szereztek a Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságon
A vajdaságiak a húszból 13 aranyérmet szereztek a Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságon. A legnépesebb küldöttség is a tartományból érkezett a torna helyszínére, a nyugat-magyarországi Kőszeg városába. A több mint 200 résztvevő közel fele vajdasági helységekből látogatott el a sporteseményre. Az immáron nyolcadik alkalommal megrendezett gyerektorna életrehívója a magyarországi Aranycsapat Alapítvány.httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=p3CZ92PVxUMJurisich Miklós hadvezér 1532-ben visszaverte a török támadást és megvédte a kőszegi várat a jelentős túlerő ellen. E hőstett emlékére megkoszorúzták az erődben felállított szobrát. Kőszeg megmenekült, az ellenséges hadak elvonultak. Így a város középkori épületeivel, mint egy kincsesdoboz ékeskedik Magyarország térképén. „Az Aranycsapat Alapítvány a történelmi múlt hagyományait, értékeit ápolja, célja továbbá a jövő építése, az eljövendő nemzedékek nemzettudatra nevelése” - mondta Kű Lajos, az alapítvány elnöke.A sportrendezvényen sakkozó, asztaliteniszező, birkózó és kézilabdaázó fiatalok mérhették össze tudásukat és ügyességüket. A sakkban négyből kettőt, az asztaliteniszben négyből hármat, a birkózásban tizenegyből hetet, valamint a kézilabdában egy aranyérmet szereztek a délvidéki általános- és középiskolás diákok.A gyerektorna megvalósításában egykori kiváló élsportoló, Farkas Ágnes fővédnöki szerepet vállalt. Az olimpiai- és vb-ezüstérmes kézilabdázó az utánpótlás nevelésben vesz részt.Összetartás, fegyelem, kitartás - ez mottója a Kőszegi Sportegyesületnek, egyben a rendezvény is ezt üzeni a határon túli magyarságnak. A versenyt a magyar kormány, Vas-megye és Kőszeg önkormányzata támogatta.

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.