Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Zvonko Kucelin

Vannak, akik elítélik, mások védik Đokovićot

2020.06.27
14:57
2020.06.27
15:07
Forrás
Magyar Szó
Továbbra is téma a világsajtóban a Novak Đoković világelső szerb teniszező által szervezett Adria Tour tenisztorna, és annak járványügyi hatásai.

A rendezvényen több játékos és edző is megfertőződött a koronavírussal, maga a szerb teniszező is.

Đoković mellett kiállt edzője, Goran Ivanišević és édesapja, Srđan Đoković. Utóbbi azt mondta, a bolgár Grigor Dimitrov lehet a hibás, aki Los Angelesből utazott Szerbiába, majd onnan Horvátországba, és már az első napon is rosszul érezte magát.

Fucsovics Márton a Nemzeti Sportnak azt mondta, szerinte korai volt a világelsőtől az, hogy a higiéniai előírások figyelembevétele nélkül szervezett versenyt. Az ATP-touron szereplő teniszezők közül többen, így Murray, Simon és Kyrgios is élesen kritizálták Đokovićot. Dominic Thiem, aki maga is részt vett az Adria Touron, elnézést kért a szurkolóktól. Dijana Đoković, a szerb teniszező édesanyja túlzásnak gondolja a fia felé irányuló gyűlöletáradatot, szerinte a világelsőt jó szándék vezérelte.

Novak Đoković
Adria Tour
tenisz
koronavírus

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.
15:39, Frissítve: 16:44

Folyamatosan nő a napi esetszám Szerbiában

Tovább nőtt a napi koronavírusos esetek száma Szerbiában. Az elmúlt 24 órában a 10710 tesztből 487 páciensnél azonosították a Covid-19 betegséget, és 2 páciens hunyt el a kór szövődményeiben.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.