Ugrás a tartalomra

Vasárnap tízkor rajtol a 3. Szabadkai Félmaraton

2019.08.28
11:21
2024.03.19
08:48
Forrás
Pannon RTV
Rekordszámú, mintegy 1600 futó indul az 5, 10, vagy 21 kilométeres távon Szabadka szecessziós stílusú utcáin. A nagyszabású rendezvény miatt több helyen útlezárások lesznek 9 és 13 óra között.

Több mint 1400-an jelentkeztek eddig a Szabadkai Félmaratonra, de még a versenyt megelőző napon is be lehet nevezni, sőt, talán a futás reggelén is - mondta el Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője, a verseny egyik szervezője a Szabadkai Magyar Rádiónak nyilatkozva. A szervezők a legfiatalabbakra is gondoltak. Idén is lesznek gyermekfutamok a félmaraton rajtját megelőzően. Velük együtt pedig már szinte biztos, hogy több mint kétezren vesznek részt az eseményen. Külföldi futók is jelentkeztek, mintegy 250-en, a legtöbben Magyarországról.

„Viszont nagyon kellene sietni, mert hét darab félmaratoni csomagunk van még. - nyilatkozta Pásztor Bálint szervező, és elmondta: Azt gondolom, jól eltaláltuk, hogy mekkora érdeklődésre lehet számítani. Azért örülök nagyon ezeknek a számoknak, mert az első évben valamivel több mint 500-an, tavaly pedig 640-en vettek részt a Szabadkai Félmaratonon, most 1600 környékén lesznek a futók. Ezzel pedig elértük azt, hogy Szerbiában a Belgrádi Maraton és Félmaraton után mi, szabadkaiak vagyunk a legtömegesebbek, és azt gondolom, hogy a legszínvonalasabbak is.”

A Pannon RTV kilenc munkatársa is jelentkezett a megmérettetésre. Remete Hajnalka marketingigazgató a 21,1 kilométeres távot futja le: „Nekem ez lesz a hatodik félmaratonom, viszont ez egy különleges esemény a számomra, a Szabadkai Félmaraton, mert két évvel ezelőtt itt kezdtem el futni. Igaz, akkor még az 5 kilométeres távon, de ez adta meg azt a lökést, ami után továbbmentem, és továbbvitt. Mindegyik versenynek van egy különleges hangulata, ezért ajánlom az embereknek, hogy aki egy kicsit is szeret sportolni, próbálja ki.”
 

Garai Evelin az 5 kilométeres távra készül szintén a Pannon RTV csapatának tagjaként: „Először veszek részt ezen a maratonon, meg úgy egyáltalán maratonon nem is futottam még. Ez onnan indult, hogy szerettem volna csak egy kicsit formába hozni magam, és akkor adódott, hogy ha már van ez a félmaraton, és szabadkai vagyok, és itt van a maraton az orrom előtt, akkor miért ne futnék rajta, úgyhogy innen jött, hogy jelentkezzek.” 

Az idei újítások közé tartozik, hogy minden egyes résztvevő szombaton, vasárnap és hétfőn ingyen látogathatja meg a városházát, a zsinagógát, a Raichle-palotát, a Palicsi Állatkertet, ingyen használhatják a városi buszokat és a meghatározott éttermekben, kávézókban 20 százalékos árengedménnyel vásárolhatnak. Emellett egyéb ajándékokkal is kedveskednek majd a futóknak. Az egyik egy személyre szabott, névvel és rajtszámmal ellátott bögre lesz.

Az útvonal változatlan az elmúlt két évhez képest. A főtérről indul a verseny. A futók elhaladnak majd a Városi Könyvtár épülete mellett, végig a Rádity fivérek utcán a Harcosok Sorakozója Lakótelep felé, majd onnan vissza a városközpontba, elfutnak a gimnázium és a zsinagóga előtt, onnan a Sétaerdőbe, majd vissza a főtérre. Az említett útvonalat lezárják a forgalom elől vasárnap 9 és 13 óra között, ezért aki kerülni szeretne, az a Bajnát utcán, illetve a Sétaerdő mögötti úton teheti azt meg.

Szabadkai Félmaraton

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.
16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.