Ugrás a tartalomra

A végéhez közeledik Igazfalva és a tóthfalusi Nyers István Akadémia sikeres közös projektje

2018-09-22
11:07
2018-10-04
11:19
Forrás
Pannon RTV
A tóthfalusi Nyers István Akadémia és a romániai Igazfalva közös román–szerb IPA-pályázatának lassan másfél éve tartó együttműködésének a végéhez közeledünk.

A két fél sikeres edzőtáborokon, szakmai találkozókon, tapasztalat- és véleménycseréken, számos egymás elleni mérkőzésen van túl. A közös találkozókon, a kellemes és hasznosan együtt eltöltött projektidő alatt mindkét oldalon sikerült maradandó eszközöket is beszerezni. Tóthfaluban konténerekből készült öltözőt építettek ki, ami megfelel a legmodernebb követelményeknek és a sportolók nagy hasznát veszik. Az igazfalviak fitneszteremhez vásároltak korszerű gépeket, amelyekre már nagy szükségük volt az edzésekhez. Mezekkel, meznadrágokkal, sportszárakkal és labdákkal is tudta gazdagítani eszközkészletét mindkét együttműködő partner.

Igazfalván 2018. szeptember 22-én került sor a projekt zárórendezvényére, ahol ismét találkoztak a projektben résztvevők, valamint az érdeklődők és segítők, akik végigkövették a másfél éve tartó munkát. Ihász János, Igazfalva polgármestere és Bagi Zsolt, a projekt tóthfalusi koordinátora összefoglalta és értékelte az elmúlt időszakot. Mindketten nagyon pozitívan beszéltek a közös munkáról, a határ két oldalán élők közös eredményeiről. Reményüket fejezték ki, hogy egy újabb projekt keretében folytatódhat a megkezdett munka. A projekt összértéke 214.620 euró, amiből az Európai Unió 182.427 eurót finanszírozott, a maradék összeget önrészként a két partnernek kellett biztosítania.

Nyers István Labdarúgó Akadémia
IPA

Most

18:54

Túszdráma Kijevben

Robbanószerrel fenyegetőzött egy férfi Kijev belvárosában egy kereskedelmi központban lévő bankintézetben, de rövid időn belül őrizetbe vették - tájékoztat az ukrán rendőrség.

Népszerű

Kevés a vásárló a szabadkai ócskapiacon

Nem csak a magyarországi vevők maradtak el, akik most nem tudnak átjönni a határon, a járvány miatt a helybeliek is ritkán keresik fel a nemrégiben még kedvenc bevásárlóhelyüket.