Ugrás a tartalomra

A végéhez közeledik Igazfalva és a tóthfalusi Nyers István Akadémia sikeres közös projektje

2018-09-22
11:07
2018-10-04
11:19
Forrás
Pannon RTV
A tóthfalusi Nyers István Akadémia és a romániai Igazfalva közös román–szerb IPA-pályázatának lassan másfél éve tartó együttműködésének a végéhez közeledünk.

A két fél sikeres edzőtáborokon, szakmai találkozókon, tapasztalat- és véleménycseréken, számos egymás elleni mérkőzésen van túl. A közös találkozókon, a kellemes és hasznosan együtt eltöltött projektidő alatt mindkét oldalon sikerült maradandó eszközöket is beszerezni. Tóthfaluban konténerekből készült öltözőt építettek ki, ami megfelel a legmodernebb követelményeknek és a sportolók nagy hasznát veszik. Az igazfalviak fitneszteremhez vásároltak korszerű gépeket, amelyekre már nagy szükségük volt az edzésekhez. Mezekkel, meznadrágokkal, sportszárakkal és labdákkal is tudta gazdagítani eszközkészletét mindkét együttműködő partner.

Igazfalván 2018. szeptember 22-én került sor a projekt zárórendezvényére, ahol ismét találkoztak a projektben résztvevők, valamint az érdeklődők és segítők, akik végigkövették a másfél éve tartó munkát. Ihász János, Igazfalva polgármestere és Bagi Zsolt, a projekt tóthfalusi koordinátora összefoglalta és értékelte az elmúlt időszakot. Mindketten nagyon pozitívan beszéltek a közös munkáról, a határ két oldalán élők közös eredményeiről. Reményüket fejezték ki, hogy egy újabb projekt keretében folytatódhat a megkezdett munka. A projekt összértéke 214.620 euró, amiből az Európai Unió 182.427 eurót finanszírozott, a maradék összeget önrészként a két partnernek kellett biztosítania.

Nyers István Labdarúgó Akadémia
IPA

Most

08:30

Fucsovics a legjobb 32-ben

Fucsovics Márton a 32 közé jutott a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután szerdán a második fordulóban jobbnak bizonyult az olasz Jannik Sinnernél.
08:14

Ma van a magyar kultúra napja

Színházi előadásokkal, díjátadókkal, koncertekkel, kiállításokkal, könyvbemutatókkal, irodalmi és zenei estekkel is ünneplik ma országszerte és a határokon túl is a magyar kultúra napját.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.