Ugrás a tartalomra

Elutasították Đoković fellebbezését, el kell hagynia Ausztráliát

2022.01.16
07:44
2022.01.16
15:53
Forrás
Pannon RTV
Végérvényesen visszavonták Novak Đoković vízumát, így a sportoló nem indulhat a hétfőn kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A világ legjobb teniszezője a szövetségi bíróságon próbálta meg kiharcolni az országban maradást és a címvédést az Australian Open-en. A melbourne-i háromtagú testület azonban egyhangúlag az ausztrál állam javára döntött. Az ítélet szerint Novak Đoković-nak sürgősen el kellett hagynia Ausztráliát, és hároméves beutazási tilalom fenyegeti.

A címvédő és világelső Novak Đoković az ausztrál szövetségi bíróság vasárnapi ítélete értelmében nem indulhat el a hétfőn kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokságon.
A másfél hete tartó procedúra lezárásaként elutasították a 34 éves teniszező fellebbezését, melyet vízumának bevonása ellen nyújtott be.

Az ausztrál szövetségi kormány bevándorlásügyi minisztere, Alex Hawke elleni tárgyaláson egyébként Đoković ügyvédei Nicholas Wood vezetésével támadták a minisztert, amiért elfogultan és alaptalanul hozta meg a döntést, miközben az ügyész azt próbálta bizonyítani, hogy a szerb világelső teniszező veszélyes a közjóra, mert erősödhetnek az oltásellenes csoportok. Öt órányi tárgyalás után a bírák visszavonultak az érvek mérlegelésére. A három bíró egyhangú döntést hozott, a fellebbezést elutasították. Đokovićnak pedig a legrövidebb időn belül el kell hagynia Ausztráliát.

Miután az ausztrál szövetségi bíróság elutasította a fellebbezését, és ezzel helybenhagyta azonnali kitiltását az országból nyilatkozatot adott ki Novak Đoković is. A szerb világelső teniszező azt írta, hogy csalódott a bíróság döntése miatt, de tiszteletben tartja azt, és együttműködik a hatóságokkal. Reméli, hogy most már minden rajongó a hétfőn kezdődő Australian Openre tud fókuszálni, és köszöni mindenkinek az elmúlt napokban nyújtott támogatást.

Amíg az ügy húzódott, 127 másik teniszező várta, hogy megtudja, mikor játszik az Australian Openen. A Grand Slam-torna szervezői megelégelték a várakozást, és magyar idő szerint reggel 6 órakor bejelentették a hivatalos menetrendet. A szerb teniszező egyébként menetrend szerint hétfő este 9-kor lépett volna pályára honfitársa, Miomir Kecmanović ellen.

Novak Đoković
Australian Open
tárgyalás
meghallgatás
Ausztrália
oltás

Most

08:07, Frissítve: 08:52

Napos, de hűvös idő

A 0 és 2 fok közötti délelőtti értékek után, a délután folyamán 11 fokig is felmelegedhet a levegő.

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.