Ugrás a tartalomra

Véget ért a második nyári Labdarúgótábor Horgoson

2019.07.04
16:26
2019.07.04
19:03
Forrás
Pannon RTV
A fiatal focisták edzéseken, meccseken vettek részt az ötnapos táborban. A foglalkozásokat a tóthfalusi Nyers István Akadémia, a hajdújárási Vinogradar és a Horgos 1911 Labdarúgóklub edzői tartották.

Hatalmas iramban zajlott a második Nyári Labdarúgótábor utolsó mérkőzése a horgosi Túrú-tanyán. Az ötnapos tábor lakói élvezték a sátorozással összekötött focimeccseket. Farkas Márk szerint: „Nagyon jó, sok barátot lehet itt szerezni és jók az edzések, sokat lehet belőlük tanulni.”

Az edzéseken minőségi munka volt, a támadási és védekezési variációkon kívül külön figyelmet szenteltek a rúgótechnika fejlesztésére. Sőregi Viktor elmondta: „Nagyon tetszett nekem a tábor. A táborról az edzőmék mondták, hogy lesz. Nagyon sok mindent megtanultam, sok barátot szereztem.”

A tábor alatt senki sem unatkozott, hiszen a szervezők változatos programot állítottak össze. Az edzések mellett vetélkedők, mérkőzés- és gólelemzések is voltak. Tesity Ervin edző, szervező kiemelte: „A legfőbb cél a csapatépítés volt. Tisztában kell lenni azzal, hogy öt nap alatt nem lehet nagyon összetett taktikai dolgokat megtanítani, de amit sikerült elérnünk az az csapatépítés. Tényleg nagyon összehaverkodtak a fiúk, együtt énekeltek, együtt kártyáztak, voltak akik tavaly már összebarátkoztak és most újból találkoztak, szóval ezt sikerült elérni, mert a labdarúgás legnagyobb erőssége a csapategységben van.”

Hatalmas volt az igény a táborra mind a szülők, mind a gyermekek részéről, mondta Vörös Attila, a tábor társszervezője. Kiemelte: „A visszajelzések jók. A gyerekeknek igényük van rá, igyekeztünk nem magas árakat szabni, rengeteg támogatónk van, szülők is segítettek. Tulajdonképpen felkérés alapján létesült meg ez a tábor is.”

Az idei táborban 80 ifjú focista vett részt. A szervezők azt ígérték, jövőre is megtartják a labdarúgótábort.

Labdarúgótábor
Horgos

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.