Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csubrilo Zoltán

Véget ért a nyári kajakiskola Magyarkanizsán

2020.09.12
12:06
2020.09.12
17:32
Forrás
Pannon RTV
Rekordszámú fiatal részvételével szerveztek nyári kajakiskolát Magyarkanizsán, amelynek zárórendezvényét ma délelőtt tartották.

A Testvériség Kajakklub edzői a több mint két hónapos kajakiskola alatt közel 40 növendékkel foglalkoztak heti három alkalommal. A mai napon pedig egy házi bajnoksággal zárult az iskola.

Hangos kiabálással szurkoltak egymásnak azok a gyerekek, akik részt vettek az idei kajakiskola házi bajnokságán. Az általános iskolás gyerekeknek egy 300 méteres távot kellett teljesíteniük.

Fehér Balázs, Magyarkanizsa: „Igazából azért kezdtem el, mert egy kicsit unatkoztam otthon, nem tudtam mit csinálni. Beiratkoztam és nagyon megszerettem, és egy idő után már mentem versenyre is, de igazából nagyon szeretem és szerintem még egy jó ideig csinálni fogom.”

A magyarkanizsai Apró Emma elmondása szerint nagyon élvezte a kajakiskola minden percét. Édesanyja miatt szerette volna kipróbálni ezt a sportot, mivel ő maga is kajakozott:
„- Anyával is elszoktunk járni a Tiszára és szoktunk gyakorolni.
- Mennyire nehéz kajakozni szerinted?
- Az elején kicsit mindig megbillen az ember, de aztán hogy ha ráérez, akkor már nagyon jól megy neki.”

Pannon RTV/Csubrilo Zoltán

A nyári kajakiskolát 15. alkalommal szervezték meg Magyarkanizsán. Az oktatók elsődleges célja a kajakozás elsajátítása mellett az volt, hogy minél több fiatallal bővüljön a klub.

Csőke Rudolf, elnök, Testvériség Kajakklub, Magyarkanizsa: „Az idei tömeges részvételi számnak több oka van. Szeretnénk azt hinni, hogy elsősorban a kajaknak a népszerűsége, nyilván hozzájárult az utazás és az egyéb mozgáskorlátozásokra vonatkozó szabályzás, tehát az emberek a Tisza-parton találták meg a boldogulásukat, itt helyben.”

Pannon RTV/Csubrilo Zoltán

A magyarkanizsai önkormányzat éves szinten mintegy 11 millió dinárral támogatja a községbeli sportklubok működését.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Ez mellé még biztosítjuk a sportösztöndíjat azoknak a versenyzőknek, akik a legeredményesebbek abban az évben és természetesen van az úgy mond indirekt támogatási mód, amikor azt próbáljuk biztosítani, hogy eljussanak versenyekre, akár hazai, akár nemzetközi szintű versenyekre, itt az üzemanyag, jármű biztosítása vagy éppen egy sofőrnek a biztosítása, aki elviszi őket.

Pannon RTV/Csubrilo Zoltán

A kajakiskola végeztével nem áll meg az élet a Tisza-parton. Amíg a jó idő engedi, addig a vízen, utána pedig a konditeremben készülhetnek a fiatalok a későbbi versenyekre.

Magyarkanizsa
Testvériség Kajak Klub
Csőke Rudolf
Fejsztámer Róbert

Most

08:36, Frissítve: 09:00

Legyen kéznél az esernyő!

Változékony és általában felhős idő lesz a hét nagy részében. Ma még 12, holnap 14 fok lesz, azután némileg magasabb hőmérsékleteket mérhetünk, szerdától 18 fok körül vagy afelett alakulnak a maximumok.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!