Ugrás a tartalomra

A verbászi Igor Šikora az abszolút győztese a Vajdasági Bodybuilding és Fitnesz Kupának

2018.04.22
08:49
2024.03.19
08:33
Forrás
Pannon RTV
A Topolyán megtartott nemzetközi megmérettetésen több kategóriában mintegy 80 nő és férfi indult.

Magyarországról, Szlovákiából, Romániából, Boszniából, Horvátországból és Szerbia egész területéről érkeztek testépítők a versenyre. Főszervező a topolyai Toldi Testépítő Klub vezetője, Liszka Péter, bodybuilding világbajnok volt.

Barnára festik bőrüket a testépítők egy-egy fellépés előtt, hogy jobban érvényesüljenek a kidolgozott izmok. A hölgyek bikinifitnesz kategóriájában az izomzat mellett a megjelenés, a nőiesség és a kiegészítők harmóniája is számít. Kohanec Enikő, Topolya: „Hobbinak indult. Mindig is tetszett, ahogy kinéznek azok, akik testépítéssel foglalkoznak. Ez az első versenyem.”

Rengeteg edzést és felkészülést igényel a testépítő sport, mondja a szabadkai Huszka Szandy, aki bodyfitnesz kategóriában indult. „Motivál az, hogy az ember kitűzi magának a célt és azt teljesíti. Nehéz utat kell végig járni, ami sok lemondással és nagyon sok önfegyelemmel jár.”

Az edzések mellett figyelni kell a grammra pontos szénhidrát-, fehérje- és zsírbevitelre. Forcek Attila, Bajmok: „December végén kezdtem erre a versenyre készülni. Elkezdtem tisztán enni - csak húst, zöldségeket, rizst meg tojást ettem. Aztán fokozatosan megvontam a rizst, és több fehérjét ettem. Eléggé nehéz.”

Liszka Péter, a topolyai Toldi Testépítő Klub tulajdonosa, testépítő világbajnok harminc éve szervez versenyeket Topolyán. „Az idei verseny nagyon jóra sikerült. Sok versenyző érkezett úgy külföldről, mint belföldről. Jöttek Szlovákiából, Romániából, Boszniából, Horvátországból, itthonról pesig nem csak Vajdaságból jelentkeztek, hanem az ország különböző pontjairól.”

A versenyt a topolyai önkormányzat is támogatja. Fremond Árpád, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője a rendezvényen kiemelte, büszkék lehetnek a topolyaiak a testépítő sport hagyományaira és az elért eredményekre. „Az elmúlt időszakban észrevehető, hogy egyre többen foglalkoznak ezzel a sportággal. Topolya község területén minden sportágra komoly figyelmet fordítunk, így ez sem maradhat ki.”

A versenyzők valamennyien serleget és elismerő oklevelet kaptak.

Vajdasági Bodybuilding és Fitnesz Kupa
Verbász
Igor Šikora

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.