Ugrás a tartalomra

Veszélyes szakaszon túl

2022.01.09
19:30
2022.01.09
19:48
Forrás
Pannon RTV
Rijad után Al Dawadimibe vette az irányt a 2022-es Dakar-rali mezőnye. A két város között megszervezett pályán 401 kilométeres mért szakasz várt a versenyzőkre. Saghmeisternek volt egy komoly esése, de célba ért, Gyenes megszokott tempóját hozta.

Gyenes Emánuel a megszokott tempóját hozta és a 37. helyen zárta a szakaszt, míg Saghmeister Gábornak volt egy komoly esése, de ettől függetlenül célba ért.

A pihenőnapot követő hetedik szakasz eleje nem volt veszélytelen, különösen a kétkerekűek számára, hiszen a homokot kövek ékesítették, amelyek alaposan megmozgatták a motorokat a versenyzők alatt. Saghmeister Gábor nem itt, hanem a szakasz vége előtt, homokos talajon bukott egy nagyot. Megúszta komolyabb sérülés nélkül, de a motorban esett némi kár.

„Ez az utolsó 30 kilométer ez egy nehéz szakasz volt. Valahogy nem tudom összerakni magam. Tavaly is itt két bukásom volt, most elszenvedtem az első komolyabb bukást idén. Összetörtem magam. Remélem holnap reggelre meg tudok majd gyógyulni. Gondolom ezentúl majd csak fájdalomcsillapítókkal tudok versenyezni. De egyben vagyok. A motorom is. A kézikönyvnek a forgatóját, a kart letörtem, úgyhogy azt most egy óra hosszát szerelem majd, olajat kell cserélnem. Szóval van tennivaló.”

Gyenes Emánuelnek jól feküdt a vasárnapi szakasz, kipihenten vágott neki és az idei versenyen a legjobb helyezését érte el, a 37. helyen ért célba, a Male Moto kategóriában pedig a harmadik lett.

„Volt pár helyen, ami a notebookban nem volt feljegyezve előre a veszély, és elég veszélyes helyzetek voltak. De amúgy a többi az egyben volt. Vagy három helyen veszítettem időt, megtaláltam a mély pontot, körülbelül 3-4 percet hagytam bent ezzel a keresgetéssel. Ma egy elég jó napom volt.”

A szakaszt a motorosok között a chilei Jose Ignacio Cornejo Florimo nyerte a Hondával, összesítettben pedig a Yamahás francia Adrien Van Beveren vezet. Az autósok között a kilencszeres francia ralivilágbajnok Sébastien Loeb nyerte a hetedik szakaszt, összesítettben továbbra is Nasser Al-Attiyah vezet, éppen Loeb előtt. Hétfőn a mezőny Wadi ad Dawasirba veszi az irányt. A mért szakasz 395 kilométer lesz.

Dakar
Gyenes Emánuel
Saghmeister Gábor

Most

15:09, Frissítve: 16:18

Rendkívüli ellenőrzések az illegális halászat miatt

Egyre inkább növekszik a hal iránti kereslet a pravoszláv húsvét közeledtével. Ezzel párhuzamosan viszont az illegális halászati tevékenységek is felerősödnek, ezért a Vajdaság Erdői Közvállalat rendkívüli ellenőrzést hajt végre a vizeken.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.