Ugrás a tartalomra

A világ legjobb utcai sportolói versenyeznek Budapesten

2019.09.14
01:18
2024.03.19
08:48
Forrás
MTI
Negyvenhat ország 300 versenyzője vesz részt az első World Urban Games utcai sportok világjátékán, melyet péntektől vasárnapig rendeznek Budapesten.

A Nemzetközi Sportszövetségek Szövetsége az idén először rendezi meg az utcai sportok világjátékát, melynek lebonyolítására 50 város jelentkezett, és ezek közül a magyar főváros által kínált program bizonyult a legmegfelelőbbnek.

Az eseményen a versenyzők hat sportágban, 3x3 kosárlabdában, BMX freestyle-ban, breaktáncban, parkourben, inline görkorcsolyában és repülő korong freestyle-ban mérik össze tudásukat. A 3x3 kosárlabda az olimpiai programban első alkalommal jövőre, a tokiói nyári játékokon szerepel majd, breaktáncban pedig először a 2024-es ötkarikás eseményen osztanak érmeket.

A World Urban Gamesen bemutató sportágként a laser run (lézerlövészetes futás) és az evezős ergométer is jelen van.

Mind a hat sportágban jelen van Budapesten a világ legjobb öt versenyzője.

A World Urban Games-re, melyet koncertek is kísérnek, a Soroksári útnál, a Nagyvásártelepen kerül sor. Az esemény online regisztráció után ingyenesen látogatható.

Budapest
utcai sport
World Urban Games

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.