Ugrás a tartalomra
Tanjug/Daniel Mihailescu/Pool Photo via AP

A világbajnok kiesett, Svájc a legjobb nyolc között

2021.06.28
23:46
2021.06.29
00:02
Forrás
MTI
A svájciak megbüntették a franciákat a párbajban.
Tanjug/AP Photo/Vadim Ghirda, Pool

A világbajnok Franciaország 3-3 után tizenegyesekkel 5-4-re kikapott a svájci válogatottól a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság hétfői második nyolcaddöntőjében, Bukarestben.   

Meglepetésre Svájc szerzett vezetést az első játékrészben, majd a fordulás után büntetőt hibázott. Ezt követően Karim Benzema duplájával fordított a francia válogatott, majd Paul Pogba is betalált. Azonban előbb Haris Seferović talált be másodszor, majd a hajrában Mario Gavranović hosszabbításra mentette az összecsapást. Ebben nem született döntés, a tizenegyespárbajban pedig kilenc jó ítélet végrehajtás után Mbappé kísérletét kivédte Sommer.

A svájciak a nyolc között pénteken a spanyolokkal mérkőznek meg Szentpétervárott.

 

Svájc
Franciaország
Európa-bajokság
UEFA Euro 2020

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:06, Frissítve: 18:21

Jelentős romlás esetén távoktatás

Csak akkor vált át a teljes szerbiai iskolarendszer az online oktatásra, ha a járványügyi adatok a helyzet jelentős romlását mutatják – közölte a szerb Oktatási Minisztérium.
18:01, Frissítve: 18:44

1956-ban nagy leckét kapott a magyarság

Csakis önmagára számíthatott, és azok a fiatalok, akik részt vettek ebben, 1956 legbátrabbjai voltak- hangzott el azon a megemlékezésen, melyet szombat délután tartottak Horgoson az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének napján.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.