Ugrás a tartalomra

A világcsúcstartókat fogadta Óbecse polgármestere

2018.06.12
14:49
2018.06.12
18:10
Forrás
Pannon RTV
Világcsúcstartó kajakosokat fogadott Óbecsén Dragan Tošić polgármester. Az óbecsei sportolók a belgrádi kajak-kenu EB-n remekeltek.

Marko Tomičević Milenko Zorićtyal a kajak kettes 1000 méteres döntőjében nyert világcsúccsal, a 2014 óta világcsúcstartó Marko Novaković pedig Nebojša Grujićtyal szerzett ezüstérmet 200 méteren.

Sokáig az élen volt Marko Novaković és Nebojša Grujić hajója, de végül a spanyolok futottak be elsőként a belgrádi kajak-kenu EB K2-es döntőjében, 200 méteren. A 2014 óta világcsúcstartó kajakos mégsem elégedetlen amiatt, hogy a spanyolok végül előttük értek célba. Marko Novaković, EB-ezüstérmes kajakos, Óbecse: „Bátran versenyeztünk, ők mégis olimpiai bajnokok, igyekeztünk megszorongatni őket, és most, hogy már túl vagyunk rajta, látjuk, hogy képesek vagyunk rá. Most van másfél-két hónapunk arra, hogy felkészüljünk a világbajnokságra.

A tavalyi világbajnok Marko Tomićević-Milenko Zorić páros ezer méteren új világcsúccsal lett a leggyorsabb. Marko Tomičević, EB-aranyérmes kajakos, Óbecse: „Ez egy egyedülálló alkalom volt arra, hogy országunknak is megmutassuk, hogyan is versenyzünk élőben. Emiatt volt rajtunk némi nyomás, de erős volt bennünk a vágy, hogy jó eredményt érjünk el, és megmutathassuk, milyen futamaink voltak külföldön. Tavaly világbajnokságot nyertünk, ezért itt most aranyat szerettünk volna szerezni.”

Marko Tomičević nemrégiben visszatért óbecsei klubjához, Marko Novaković pedig hivatalosan ugyan egy zimonyi klub a tagja, de gyakran edz Óbecsén, a Tiszán. Dragan Tošić, polgármester, Óbecse: „Igyekszünk megfelelő munkafeltételeket biztosítani a számukra. Óbecse község mindkét Markónak 50 ezer dinárt utal majd át a jövő héten, ez a község hozzájárulása a munkájukhoz.”

Az óbecseiek a fiatal Biljana Relićre is nagyon büszkék, aki kajak egyesben 200 méteren kilencedikként ért célba.

Óbecse
Dragan Tošić
Marko Tomićević
Milenko Zorić
kajak-kenu

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.