Ugrás a tartalomra
TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg

Világos Adriana két díjat is bezsebelt a Szerbiai Atlétikai Szövetség évértékelőjén

2023.02.02
16:09
2023.02.03
08:00
Forrás
VajdaságMA
Tavaly a koronavírus-világjárvány miatt elmaradt az évértékelő, emiatt két teljes szezont összegzett Belgrádban a Szerbiai Atlétikai Szövetség.

A kishegyesi Világos Adriana gerelyhajító a 2021-es és a 2022-es évben nyújtott teljesítményéért is díjat érdemelt. 2021-ben még a fiatalabb juniorok kategóriájában, 2022-ben pedig már az idősebb juniorok között tüntették ki.

Veselin Jevrosimović, a Szerbiai Atlétikai Szövetség elnöke kiemelte, hogy az országnak még soha nem volt ilyen fantasztikus utánpótlása, mint amilyen most van. Világos Adriana 2021-ben megnyerte az U20-as világbajnokságot, 2022-ben megvédte címét, a felnőtt Európa-bajnokságon pedig a dobogó második fokára állhatott fel. A díjátadón a felnőtteknél Armin Sinančević és Ivana Vuleta Španović duplázott.

Szerbiai Atléta Szövetség
Világos Adriana

Most

16:27, Frissítve: 16:57

Új kutat fúrnak Csantavéren

A régiek már elavultak, ezért december óta egy újat fúrnak, amely beüzemeltetése a nyár végén esedékes. A helyieknek egyébként szerencséjük van, mert a település talajában jó minőségű vízre lehet bukkanni, amely nem tartalmaz arzént.
15:02, Frissítve: 16:24

Emberek a kulisszák mögött

Renata Rudićtyal, a szabadkai Szabadegyetem oktatási programszervezőjével beszélgetett a Kortárs Galéria munkatársa, az emberek a kulisszák mögött című beszélgetős esten.
14:52, Frissítve: 16:25

Orvoshiánnyal küzd Magyarkanizsa község

Egyebek mellett erről is szó esett a Községi Képviselő-testület mai ülésén. Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, amely az Európai Charta esélyegyenlőségi akciótervének helyi szintű megvalósítását irányozza elő.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.