Ugrás a tartalomra

Világos Adriana sikerei a kemény munkának köszönhetőek

2021.08.27
13:31
2021.08.27
16:45
Forrás
Pannon RTV
Dane Basta, tartományi sport- és ifjúsági titkár fogadta Világos Adrianát, a női gerelyhajítás junior világbajnokát.

A fiatal sportoló a kenyai gerelyhajító világbajnokság első dobásánál elért 61,46 méterrel nemcsak egyéni rekordot döntött, de ez lett a világ idei legjobb U20-as eredménye is.

Világos Adriana a kenyai gerelyhajító világbajnokságon az őt Tallinnban is legyőző görög, valamint a kubai versenyzőtől tartott a legjobban. A kishegyesi versenyző az első körben dobott 61,46 méterrel viszont nemcsak egyéni rekordot döntött, de ez lett a világ idei legjobb U20-as eredménye is.

Világos Adriana, junior világbajnok gerelyhajító Kishegyes: „A második dobás után szünetet rendeltek el, a villámlás és az eső miatt megállították a versenyt. Egy és fél órát kellett várakoznunk, mire folytatódhatott végre a verseny, a gerelyek közben kint áztak, szóval annyira nem voltak jók utána már a lehetőségek, és vizes gerellyel sokkal nehezebb volt dobni. Én egész kiegyensúlyozott szériát mutattam, dobtam többször 58-59 métert, amivel szintén elégedett vagyok.”

Adriana edzője az édesanyja, Világos Györgyi. Szerinte a sikereket mindenképpen a kemény munkának köszönhetik.

Világos Györgyi, edző, Kishegyes: „Általában kétszer szokott dobni hetente, valamint általános fizikai felkészültség edzéseket is tartok, csinál gimnasztika gyakorlatokat, speciális gerelydobó gyakorlatokat, kis gátakon, nagy gátakon, különböző ugrásokat, tehát azt nézzük, hogy minél szélesebb körű legyen az edzés, hogy érdekes is legyen, valamint hasznos is legyen, és mivel Adriana mindig is kézilabdázott, és most is szereti, így általában mikor tart az iskola, addig hetente egyszer megtartottuk a kézilabda edzéseket is.”

Világos Adriana a tartományi titkárság sportösztöndíjasa.

Dane Basta, tartományi sport- és ifjúsági titkár: „Az elkövetkező időszakban Adrianától a legfényesebb érmeket várjuk, a következő kategóriákban is, és hogy úgy képviselje Szerbiát, ahogyan az elvárt, nagyszerű hogy van még egy atléta bajnokunk.”

A fiatal sportoló most gőzerővel készül a szeptemberben tartandó zágrábi Hanžeković Memorial atlétikai versenyre. A fő célja azonban a 2024-es párizsi olimpia.

Világos Adriana
gerelyhajítás
gerelyhajító
Dane Basta

Most

21:33, Frissítve: 07:18

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.