Ugrás a tartalomra

Világrekordok a belgrádi szabadtüdős búvár-világbajnokságon

2021.06.27
11:22
2021.06.27
17:57
Forrás
Pannon RTV
Véget ért a 11. szabadtüdős búvár-világbajnokság Belgrádban. A szerb fővárosban 4 napon át 26 ország búvársportolói versenyeztek.

A világbajnokságon 120 búvár vett részt. A versenyzők különböző kategóriákban mérték össze tudásukat.

Magdalena Solich-Talanda, Lengyelország: „Két érmet is nyertem. Az egyiket azért, mert 189,45 métert tettem meg a dinamikus uszony nélküli kategóriában. Ma pedig első lettem a dinamikus monofin uszony kategóriában. 265 métert tettem meg, és ez új világrekord. Világszinten a leghosszabb táv, amit egy nő megtett.”

A szerbiai búvárválogatott tagjai elégedettek az elért eredményekkel. Elmondásuk szerint egyes kategóriákban jobban is teljesíthettek volna, de örülnek annak, hogy sikerült új rekordokat felállítaniuk.

Nenad Pavković, Szabadka: „Első nap a dinamikus uszony nélküli kategóriában versenyeztem és nagyon elégedett vagyok az eredményemmel. Új országos rekordot értem el. 174,4 métert tettem meg uszony nélkül a víz alatt.”

Nataša Bošković, Belgrád: „Szerintem jól teljesített a szerb csapat. Érmeket ugyan nem szereztünk, de sikerült országos és saját rekordokat megdöntenünk. Ismerkedhettünk a résztvevőkkel, barátkozhattunk.”

A szervezők a világjárvány miatt sokat gondolkodtak azon, hogy megszervezzék-e egyáltalán a sporteseményt – mondta Anna Arzhanova, a Búvár Világszövetség elnöke. Hozzátette: „Nem tudtuk, hogyan sikerül majd idén megszervezni. Több ország még mindig nem tud részt venni a világbajnokságon. De a sportolók versenyezni akarnak. Ez az életük és ezt nem állíthatjuk meg. Kétségeink voltak azzal kapcsolatban, hogy elindítsuk-e a versenyeket vagy ne, de akkor láttuk, hogy a sportolók mennyire jönni akarnak. 26 ország egy világjárvány idején nagy dolog.”

A Belgrádban megrendezett szabadtüdős búvár-világbajnokságon beltéri medencében versenyezhettek a sportolók. A szabadtéri medencés világbajnokság októberben, Törökországban lesz.

Szabadtüdős búvárverseny
Belgrád
Magdalena Solich-Talanda
Nenad Pavković
Nataša Bošković
Anna Arzhanova

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.