Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Visszavonul a világklasszis - érdekességek Roger Federerről

2022.09.15
16:04
2022.09.15
16:12
Forrás
Pannon RTV
Bejelentette visszavonulását a profi tenisztől Roger Federer.

A 20-szoros Grand Slam-bajnok svájci teniszező saját közösségi média felületein tudatta szurkolóival, hogy a jövő heti Laver-kupán még pályára lép, de aztán több hivatalos ATP Tour vagy Grand Slam mérkőzésen már nem láthatjuk őt teniszezni. Videóüzenetében leszögezte, hogy a tenisz sokat adott neki, sok trófeát nyert, de úgy érzi, ideje visszavonulni.

A 41 éves Federer az Australian Openen hatszor, a Roland Garroson egyszer, Wimbledonban nyolcszor, míg a US Openen ötször diadalmaskodott. Összesen 310 héten keresztül vezette az ATP világranglistáját – közben 237 hétig folyamatosan.

Öt érdekesség a teniszezőről:
- Roger Federer a Bázel környéki Binningenben született 1981. augusztus 8-án.
- Hároméves korában kezdett el teniszezni. Gyerekkorában szerette a futballt is, de 12 éves korában mégis a tenisz mellett döntött.
- Gyermekkori példaképei Boris Becker, Stefan Edberg és Pete Sampras voltak. „Csodáltam azokat a teniszezőket, akik egykezes fonákot ütöttek, mert én is azt ütöttem. Az első példaképem Edberg volt, aztán Becker. Később már inkább Sampras volt a kedvencem. De soha nem akartam egyiküket sem utánozni." - fogalmazott korábban a teniszező.
- 2009-ben vette feleségül Miroslava Vavrinec-et, 4 gyermekük született: Myla Rose Federer, Charlene Riva Federer, Leo Federer, Lenny Federer.
- Federer a szurkolók, tenisznézők körében óriási népszerűségnek örvend, 2003-tól 2020-ig zsinórban 18-szor választották meg az ATP hivatalos oldalán, mint a rajongók kedvenc játékosát.

Roger Federer
tenisz

Most

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.