Ugrás a tartalomra
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Vizes vb 2017 - úszás

2017.07.26
22:49
2017.10.04
12:13
Cseh László ezüstérmet szerzett, Kenderesi Tamás pedig a negyedik helyen végzett 200 méter pillangón szerdán a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

Ma is több magyar és szerb úszónak szurkolhattunk a Budapesten zajló vizes világbajnokságon.

A férfi 200 méteres pillangó úszásban Kenderesi Tamás a 3-as, Cseh László pedig az ötös pályáról indult. Cseh féltávnál negyedik, Kenderesi második volt, Le Clos egy testhosszal vezetett. A dél-afrikai kitartott a végéig, világbajnok lett, nem lehetett utolérni. Cseh László fantasztikusat hajrázott, és végül ezüstérmes lett.

Cseh László, kétszeres világbajnok úszó: „Szerintem jó volt az idő meg az úszás is. Lehet, hogy van benne hiba, de kár szomorkodni, nem rossz idő. Második lettem, nem vagyok csalódott, persze győzni szerettem volna, de már megérte itt vízbe ugrani ilyen közönség előtt, több igazából nem is érdekel.”

Kenderesi Tamás elfáradt a végére, negyedik helyen csapott célba a bronzérmes Daija Szeto mögött.

Kenderesi Tamás, olimpiai bronzérmes úszó: „Nem ilyen helyezésre számítottam, sokkal többet éreztem magamban pár héttel ezelőtt, most annyiban vagyok elégedett vagy lehetek elégedett, hogy kiúsztam magam, de ez egy kicsit se vigasztal.”

A legjobb szerb úszónak, Velimir Stjepanovićnak nem sikerült a döntőbe jutnia, miután az elődöntőben 12. helyezést ért el 100 méteres gyorsúszásban. A francia Mehdi Metella nyerte meg az első elődöntőt.

úszás
férfi
Cseh László
Kenderesi Tamás
Velimir Stjepanović

Most

16:49, Frissítve: 18:38

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.