Ugrás a tartalomra

Vizes világbajnokság Budapesten

2022.06.20
18:23
2022.06.21
07:16
Forrás
Pannon RTV
Stábunk a délutáni órákban látogatta meg az előkészületeket. Ma játszik a magyar női vízilabda válogatott, míg holnap a szerb és a magyar férfiak számára is megkezdődik a torna a világbajnokságon.

A magyar csapatok Budapesten, a Hajós Alfréd Uszodában, a szerbek pedig a szegedi Tiszavirág Sportuszodában játsszák a mérkőzéseiket.

Magyarország idén második alkalommal ad otthont a FINA által megrendezett vizes világbajnokságnak. Stábunk a délutáni órákban látogatta meg az előkészületeket.

Június 17-től július 3-áig tart Magyarországon a vizes világbajnokság, Budapesten belül pedig három helyszínen is. A legnagyobb az Árpád híd pesti hídfőjénél található Duna Aréna. Az 5000 fő befogadására képes épületben tartják az úszás és műugrás versenyeket.

Tóth Luca, szervező: "Magyarországon amikor mindig ilyen vizes események vannak, mindig nagyon jó a hangulat. Mind a vízilabdán, mind az úszáson. Ugye rengeteg magyar szurkoló jön ki, együtt szurkolunk a magyar úszóknak de rengeteg más országból is jönnek szurkolók. Már 2017-ben is volt egy ugyanilyen vizes VB. Akkor is ugye a FINA szervezésében és hát, igen, mindenhol megtalálható. Margitszigeten is, itt is, a lupán is. Vannak ugye Fan zone-ok is. De volt amikor be mentem a városba és rengeteg FINA-s autót láttam ott is. Szerintem ez egy tök jó dolog, főleg így a covid után főleg hogy jönnek újra turisták, amiatt is hogy nézzék az eseményt. Szerintem a városnak is tökre jó."

Balogh Viktor helyszínen dolgozó diák is egyre jobban követi a nagyobb sporteseményeket és várta, hogy jöhessen a vizes vb-re is.

"A nagyobb eseményeket, például most a Tokiói olimpiát is követtem, ezt is valószínűleg követni fogom, a világbajnokságot is követni szoktam. Nem először van ez itt megrendezve Budapesten ez az esemény, a világbajnokság. Szerintem tökéletes otthont ad neki a város. Nagyon örültem neki és egyből a munka lehetőséget is megláttam már benne és amúgy is jöttem volna."

A Duna Aréna mellett a Margitszigeten található egy másik budapesti helyszín. A Hajós Alfréd uszodában tartják a szinkron úszás és vízilabda versenyeket. Nassics Gáborné már három éve vesz részt önkéntes munkákban. Elmondása szerint büszkék lehetünk mi magyarok hogy 4 hónap alatt sikerült megszervezni és megvalósítani egy ekkora eseményt.

"Bízom benne, hogy egyre többen és többen fognak kilátogatni. Már csak azért is mert a vízilabda Magyarország egyik erőssége és egyik büszkeségünk. Ugyanúgy a szinkronos lányok édesek kedvesek, ügyesek. Tehát sok-sok szépség van itt, vizes sportokban. Tudom ajánlani mindenkinek aki bármi módon teheti, jöjjön el és nézze meg őket, megérdemlik."

A Hajós Alfréd uszoda szomszédságában, a Margit-sziget másik oldalán található a hivatalos Fan zone, ahol élő közvetítéssel és hétvégente programokkal várják a szurkolókat.

Budapest
FINA
vizes vb

Most

15:11, Frissítve: 17:12

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.