Ugrás a tartalomra

Vízilabda - A Fradi legyőzte a Zvezdát

2019.01.10
15:44
2019.01.10
17:41
Forrás
Pannon RTV
Nem történt meglepetés a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatodik fordulójának belgrádi találkozóján. A Ferencváros fölényes győzelmet jegyzett a Crvena zvezda ellen.

A csapatok találkozóját megelőzően a Collegium Hungaricum szervezésében egy kiállítást is bemutattak. A Milan Gale Muškatirović Sportközpont előcsarnokában felállított kiállítást a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium kezdeményezésére szervezték meg a tavaly októberben megkezdett nyugat-balkáni kulturális évad keretében. Címe, Vízilabdások-zsonglőrök. Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete kiemelte: „A kiállítást én magam korábban még nem láttam, most volt szerencsém megtekinteni és bevallom őszintén engem rettenetesen lenyűgözött. Egyrészt egy csodás ismeretanyagot biztosít mindenki számára, aki esetleg nem ismeri ezt a csodálatos sportot, annak számos új információt tud biztosítani, rendelkezésére bocsátani.”

A kiállítás megnyitóján jelen volt Viktor Jelenić, a Szerbiai Vízilabda Szövetség elnöke, valamint Igor Milojević, a Crvena zvezda Vízilabda Klub elnöke is, akik a magyar nagykövettel együtt a megnyitót követően megtekintették a Zvezda-Fradi meccset is. Az összecsapáson a tavalyi Európa-Kupa győztes Fradi 15:6 arányban legyőzte a házigazdát, megszerezve negyedik győzelmét a BL idei kiírásában. Varga Dénes, a Ferencvárosi TC csapatkapitánya azt mondta: „Olyan meccsre számítottam, amelyen kevés gól fog születni mindkét részről, de ez már az első félidőben megdőlt. Elég szorosan mentünk egymás mellett, de szerencsére mi hoztuk azt a formánkat, amit általában szoktunk a gyengébb csapatok ellen az pedig, hogy sok gólt tudtunk lőni.”

A Crvena zvezda eddig még nyeretlen a Bajnokok Ligája új idényében. Sulc Krisztián, a belgrádi klub játékosa így értékelt: „A mérkőzés elején jól indultunk, de azután a Fradi játékosai rákapcsoltak és a harmadik meg a negyedik negyedben bedaráltak bennünket. A szerb karácsony miatt ötödikén, hatodikán és hetedikén nem edzettünk, ami meg is látszott az állóképességünkön. Nem vagyunk elégedettek ezzel az eredménnyel, de szerintem a budapesti mérkőzésen jobban teljesítünk majd.”

Hat forduló után a Crvena zvezda 0 ponttal az A csoport sereghajtója, míg a Ferencváros a továbbjutást jelentő negyedik helyen van. Két hét múlva egy másik magyar együttes, az Eger vendégszerepel majd a belgrádi uszodában.

vízilabda
Ferencváros

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.