Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Vízilabda - A Fradi legyőzte a Zvezdát

2019-01-10
15:44
2019-01-10
17:41
Forrás
Pannon RTV
Nem történt meglepetés a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatodik fordulójának belgrádi találkozóján. A Ferencváros fölényes győzelmet jegyzett a Crvena zvezda ellen.

A csapatok találkozóját megelőzően a Collegium Hungaricum szervezésében egy kiállítást is bemutattak. A Milan Gale Muškatirović Sportközpont előcsarnokában felállított kiállítást a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium kezdeményezésére szervezték meg a tavaly októberben megkezdett nyugat-balkáni kulturális évad keretében. Címe, Vízilabdások-zsonglőrök. Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete kiemelte: „A kiállítást én magam korábban még nem láttam, most volt szerencsém megtekinteni és bevallom őszintén engem rettenetesen lenyűgözött. Egyrészt egy csodás ismeretanyagot biztosít mindenki számára, aki esetleg nem ismeri ezt a csodálatos sportot, annak számos új információt tud biztosítani, rendelkezésére bocsátani.”

A kiállítás megnyitóján jelen volt Viktor Jelenić, a Szerbiai Vízilabda Szövetség elnöke, valamint Igor Milojević, a Crvena zvezda Vízilabda Klub elnöke is, akik a magyar nagykövettel együtt a megnyitót követően megtekintették a Zvezda-Fradi meccset is. Az összecsapáson a tavalyi Európa-Kupa győztes Fradi 15:6 arányban legyőzte a házigazdát, megszerezve negyedik győzelmét a BL idei kiírásában. Varga Dénes, a Ferencvárosi TC csapatkapitánya azt mondta: „Olyan meccsre számítottam, amelyen kevés gól fog születni mindkét részről, de ez már az első félidőben megdőlt. Elég szorosan mentünk egymás mellett, de szerencsére mi hoztuk azt a formánkat, amit általában szoktunk a gyengébb csapatok ellen az pedig, hogy sok gólt tudtunk lőni.”

A Crvena zvezda eddig még nyeretlen a Bajnokok Ligája új idényében. Sulc Krisztián, a belgrádi klub játékosa így értékelt: „A mérkőzés elején jól indultunk, de azután a Fradi játékosai rákapcsoltak és a harmadik meg a negyedik negyedben bedaráltak bennünket. A szerb karácsony miatt ötödikén, hatodikán és hetedikén nem edzettünk, ami meg is látszott az állóképességünkön. Nem vagyunk elégedettek ezzel az eredménnyel, de szerintem a budapesti mérkőzésen jobban teljesítünk majd.”

Hat forduló után a Crvena zvezda 0 ponttal az A csoport sereghajtója, míg a Ferencváros a továbbjutást jelentő negyedik helyen van. Két hét múlva egy másik magyar együttes, az Eger vendégszerepel majd a belgrádi uszodában.

vízilabda
Ferencváros
Crvena zvezda

Most

15:11, Frissítve: 15:20

Színházi ősbemutató Magyarkanizsán

Június 29-én mutatja be az Éjidő című produkciót a magyarkanizsai Regionális Kreatív Műhely. Az előadást Pilinszky János művei alapján Mezei Kinga rendezte.

Népszerű