Ugrás a tartalomra

Wales legyőzésével Dánia a nyolc között

2021.06.26
20:10
2021.06.26
23:19
Forrás
MTI
A dán válogatott 4-0-ra legyőzte Wales együttesét a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság első nyolcaddöntőjében, szombaton Amszterdamban.

 A dánokra a negyeddöntőben a vasárnapi, budapesti Hollandia-Csehország találkozó továbbjutója vár.

Az előző kontinenstornán meglepetésre elődöntős walesiek korai mezőnyfölénye után a dánok első kaput eltaláló lövésükkel előnybe kerültek az első játékrész derekán. A szünetig inkább a dánok akarata érvényesült, majd a második félidőt korai góllal indítva teljesen megfogták az egyre zavarodottabbnak tűnő ellenfelet. A hátralevő időben szinte alig veszélyeztetett a "megzuhant" walesi válogatott, így a hajrában előbb kapufáig jutott Dánia, majd két újabb gólt szerzett és magabiztosan biztosította helyét a negyeddöntőben.

Wales
Dánia
UEFA Euro 2020
Európa-bajnokság
futball
labdarúgás

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.