Ugrás a tartalomra

Zajlanak az előkészületek a Vajdasági Birkózóakadémia ünnepélyes megnyitójára

2021.07.21
12:08
2021.07.21
16:51
Forrás
Pannon RTV
A holnapi ünnepélyes átadóra készülnek a magyarkanizsai székhelyű Vajdasági Birkózóakadémiánál. A magyar kormány 2,9 millió eurós támogatásából megvalósuló sportlétesítmény épületén az utolsó simításokat végzik.

A főépület kiépítése szinte befejeződött, jelenleg már mindössze néhány épületrész külső festése zajlik, ami csütörtökre már el is készül – emelte ki Bálint Zoltán, a Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány ügyvezetője.

„Úgy mondanám, hogy az építőipari munkákkal fejeztünk, a belső beszerelésekbe fektetik most az energiát az emberek és úgy gondolom, hogy az átadásra az épületnek a 80 százaléka be is lesz bútorozva, tehát lesz látnivaló.”

A sportlétesítmény a település szempontjából is fontos, hiszen rengeteg sportolót mozgat majd meg az akadémia – hangsúlyozta Fejsztámer Róbert. Magyarkanizsa polgármestere hozzátette: A Birkózóakadémia átadása én úgy gondolom, hogy a megkoronázása azoknak a sportberuházásoknak és infrastrukturális fejlesztéseknek, amiket az elmúlt években az önkormányzat elkezdett vagy éppen még mindig folytat. Ez már nem helyi jellegű, ez regionális, sőt országhatárokon túlmutató fejlesztés.

Az épület műszaki átadása is folyamatban van, a tervek szerint augusztus 10-re minden, véglegesen elkészül. Szeptemberben már innen indulhatnak iskolába a leendő akadémisták.

A Vajdasági Birkózóakadémia ünnepélyes átadóját a Pannon Televízió holnap 17 órától élőben közvetíti.

Vajdasági Birkózóakadémia
Fejsztámer Róbert
Bálint Zoltán

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.