Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Zenta büszke bajnokaira

2022.09.23
19:45
2022.09.23
19:50
Forrás
Pannon RTV
A község kiváló sportolóit fogadta Zenta polgármestere, Czegledi Rudolf. A bajnokok ezt követően kivonultak a városháza előtti pavilonhoz, ahol a rajongók, valamint a családtagok is köszöntötték őket.

Négy bajnokot fogadott Zenta polgármestere, Czegledi Rudolf péntek délután a városházán, köztük két kajakozót, akik kiváló eredményeket értek el a Világ- és Európa-bajnokságon.

Gere Katalin, kajakozó: „Az idén Belgrádban megrendezett Junior és U23-as Eb-n lettem hatodik K1000 méteren, és ugyanezen a számban a világbajnokságon, ami Szegeden volt megrendezve, szintén hatodik helyet értem el.”

Marko Subotić, kajakozó: „Idén részt vettem a felnőtt Európa-bajnokságon Münchenben, és negyedikek lettünk csapathajóban, négyesben, ezer méteren. Egy hajszál választott el minket a dobogótól. Megtisztelő érzés, hogy a Zenta város így fogad minket.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A kajakozók mellett a gerelyhajító Világos Adriana is elismerésben részesült. A kishegyesi sportoló idén számos érmet hozott haza. A korosztályos világcsúcstartó a junior világbajnoki címének megvédésére, valamint az első felnőtt Európa-bajnokságán szerzett ezüstérmére a legbüszkébb. „Jövőre lesz a junior Európa-bajnokság, az lesz a fő cél, és a budapesti világbajnokság a felnőttek között. Szenvedélyem a gerelyhajítás. Annak idején véletlenül kezdtem el. Igazából kézilabdával kezdtem, azután jött a vortexdobás, és gerelydobás lett a vége. Tényleg ez a szenvedélyem, szívből csinálom, és remélem még sokáig.”

Nemes Máté világbajnok birkózót is ünnepelte a közönség. A tavalyi európa-bajnoki arany után ezúttal a vb-elsőséget is megszerezte. Célja az olimpiai érem. „Most egy kis pihenő, és jövőre a kvalifikációs világbajnokságra készülünk. Most még nem tudjuk, hogy jövőre Budapesten, Isztambulban, vagy talán hazánkban lesz újból a világbajnokság. Az a fő cél jövőre, hogy meglegyen az olimpiai norma, és azután 2024-ben az olimpián valami nagy sikert elérni.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Zenta önkormányzata fontosnak tartja a sport támogatását. Ezek a bajnokok élő példák, hogy ez meg is térül, hiszen sikereikkel világszerte öregbítik Zenta város hírnevét - jegyezte meg a polgármester, Czegledi Rudolf: „Büszkeséggel tölt el bennünket és köszönettel tartozunk ezeknek a fiatalembereknek, hogy munkájukkal ilyen szép eredményeket érnek el, ami világra szóló, most már így lehet mondani, hiszen világbajnok érmesekről van szó. Szeretnénk a köszönetünket és a büszkeségünket is kifejezni.”

A városházán megtartott fogadás után a sportolók kivonultak az épület előtti pavilonhoz, ahol rajongóik, barátaik és családtagjaik várták őket.

Zenta
sportolók
bajnokok
Czegledi Rudolf
Gere Katalin
Marko Subotić
Világos Adriana
Nemes Máté

Most

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.