Ugrás a tartalomra

A zentai birkózók most individuális edzéssel tartják magukat formában

2020.03.17
11:50
2020.03.17
16:52
Forrás
Pannon RTV
A koronavírus okozta rendkívüli helyzet miatt elhalasztották a budapesti olimpiai kvalifikációs tornát, aminek a vajdasági magyar birkózók sem örülnek.

Két zentai birkózó is harcban van még az olimpiai kvótáért, a 2017-es Európa-bajnok, Frísz Krisztián, valamint a 2018-as világbajnok, Nemes Viktor. Viktor ikertestvére, Máté világbajnoki bronzérmével már kiharcolta az ötkarikás játékokra a helyet. A zentai birkózók heteken keresztül edzőtáborban készültek a kvalifikációs tornára, most azonban individuális edzéssel és futással tartják magukat formában. A világbajnok Viktor és társai a szabadban tréningeznek, ugyanis a koronavírus okozta rendkívüli helyzet miatt Szerbiában még az edzőtermeket is bezárták.

Nemes Viktor, válogatott birkózó, Szerbia: „Ez  egy kicsit zavaró, de ahogy lehet látni, én folytatom a munkát, majd ha meglesz a pontos dátum, akkor arra fogom a formát időzíteni. Most csak tartok egy szintet, hogy nehogy elvesszen, amit eddig dolgoztam. Persze, egy kicsit lazább munka lesz, mint előtte, mert ha most kerülnék mondhatni újból top formába, akkor utána, amikor lesz a verseny, akkor nem fog úgy menni a birkózás. Azt hozzá kell tennem, hogy most egy kicsit rossz, hogy az edzőteremben nem tudunk bemenni, hiszen az elnök olyan nyilatkozatot tett, hogy az edzőtermeket és az ilyen létesítményeket be kell zárni. Szerencsére jó idő van, és itt a szabadban bírunk edzeni, úgy, hogy a kondíciót és az erőnlétet tudjuk tartani.”

birkózás
Nemes Viktor
olimpia

Most

15:33, Frissítve: 16:48

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 16:07

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.

Népszerű