Ugrás a tartalomra

Zentai csata sakktornát tartanak Zentán

2018.07.15
10:55
2020.03.13
17:19
Forrás
Pannon RTV
Nemzetközi sakkfesztivált tartanak Zentán. A több sakktornából álló XXII. ZENTAI CSATA-1697 elnevezésű versenyt szombaton nyitották meg ünnepélyesen. 8 napon át tart a küzdelem.

A tornán csaknem 200 különböző korosztályú versenyző küzd meg a legjobbaknak járó díjakért. Sok a tapasztalt induló. Farkas Sándor, tag, Felsőhegyi Sakk-klub „Már hagyománnyá vált, hogy az édesapámmal járunk évente a versenyre. Ez belefér a nyári programba, és bár szoktam más versenyre is utazni, itt mégis érvényesül a hazai pálya előnye.”

A tornán több kategóriában versenyeznek a résztvevők. Simonyi Zoltán, titkár, Zentai Sakk-klub: „A gyerekverseny már véget ért. Emellett lesz egy fő versenyünk, lesz egy B versenyünk a közepesebb sakkozóknak, és lesz szerdán egy gyorslépéses versenyünk. Az A és a B csoport versenyei szombaton kezdődnek és a jövő szombaton, érnek véget.”

A megnyitón többek között beszédet mondott Czeglédi Rudolf, Zenta Község polgármestere, majd ezt követően egy jelképes sakkjátszmával hivatalosan is megnyitották a tornát.
 

Zenta
zentai csata
sakk
Czegledi Rudolf

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.