Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

16. Öko kamp tábor - Újra együtt!

2021.07.26
16:04
2021.07.26
17:31
Forrás
Pannon RTV
A szenttamási Gyöngy, a Fejlődésben Lemaradt Személyek Egyesülete újra megszervezte a nagy népszerűségnek örvendő Öko-kamp tábort a kiserdei stadion mögötti téren.

Az ötnapos rendezvény július 30-ig tart, és nem csak értelmi fogyatékos személyek vehetnek részt rajta.

Pannon RTV

A fő hangsúly a különböző oktatóprogramokon van, amelyekkel a táborozók önbizalmát szeretnék növelni. Különböző sportjátékokat szerveznek minden nap, de kézműveskedni is lehet. Hétfőn madárházakat készíthettek a táborozók.

Kolenák Róbert, résztvevő, Szenttamás: „Fákból csinálunk valami jót, bábukat, autódobozt, újévi köszöntőket, üdvözlőlapokat, képeslapokat.”

Pannon RTV

A táborban minden nap hatvan-hetven gyerek vesz részt. Bárki eljöhet, nem csak fogyatékkal élő személyek.

Nagyon sok önkéntes érkezett idén. Legtöbben már többször segédkeztek a táborban, de olyan is van, aki először jött.

Kuszli Dorina, önkéntes, Szenttamás: „Érdekes is, meg nehéz is, tehát minden gyerek különböző a maga módján, kell rájuk vigyázni, elég sokan vannak.”

Pannon RTV

A munkába idén is bekapcsolódnak a fogyatékossággal élő emberek érdekképviseleti szervezetei, a helyi civil szervezetek és háttérintézmények is.

Goran Radovanović, titkár, Szenttamási Vöröskereszt: „A mi önkénteseink mindig aktívan részt vesznek a különböző munkákban, legyen az műhelymunka vagy segítség a gyerekeknek. Tényleg le vagyok nyűgözve, mert meg lehet szervezni egy ilyen szép, sikeres tábort, ahol a Gyöngy egyesület tagjai otthon érezhetik magukat.”

Pannon RTV

Az értelmi fogyatékos résztvevőkkel defektológusok, logopédusok, szakképzett ápolók foglalkoznak.

Gál Martina, ápoló, programvezető, Szenttamás: „Fontosak, az inkluzív karakter miatt, szóval amennyire fontos az, hogy a tipikus populáció gyermekei elfogadják a mi felhasználóinkat, ugyanúgy a mi felhasználóink is, hogy lássák, hogy hogy is működik igazából egy-egy aktivitás, és nagyon fontos az, hogy a tipikus populációból sokat segítenek a mi felhasználóinknak.”

Pannon RTV

Újra együtt! - ez a tábor idei mottója. Tavaly nem tudták megszervezni a rendezvényt a járvány miatt, idén viszont már sikerült, és remélhetőleg így lesz ez a következő években is.

tábor
Gyöngy
a Fejlődésben Lemaradt Személyek Egyesülete

Most

18:21, Frissítve: 18:28

Orbán: Nőni fog a nyomás a határon

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babiš társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.