Ugrás a tartalomra

2018 fontos év volt a Pannon Médiaház életében

2018.12.28
12:01
2018.12.28
19:20
Forrás
Pannon RTV
Mi minden történt idén? Hogyan fejlődtünk? Erről kérdeztük vezetőinket.

Médiaházunkban idén jelentős beruházások történtek. Új otthont kaptunk, de arculatunk is új köntösbe bújt, mindemellett pedig igyekeztünk közel maradni közönségünkhöz, ami ezután sem változik. Lássuk milyen fejlesztések várhatóak 2019-ben.

Augusztus 14-én a Pannon Rádió hallgatói a bácskossuthfalvi fürdőből hallhatták adásunkat. 2018-ban számos hasonló műsort sugároztunk a hallgatóknak. Egyebek mellett Mórahalomról is, vagy legutóbb Magyarkanizsáról, ahonnan Adni Öröm című jótékonysági műsorunkat hallhatták élőben. Az előttünk álló évben is közel kívánunk maradni a vajdasági fiatalokhoz.

Soós Georgina, főszerkesztő, Pannon Rádió: „Szeretnénk még több helyre eljutni, és még több ilyen hangulatos, különleges műsort készíteni. Emellett szeretnénk minél több embert fogadni itt, a stúdiónkban, mivel már a nagy stúdiót használjuk, így lehetőség van arra, hogy akár egy egész zenekar, vagy egy iskolai osztály meglátogasson minket. Nagy szeretettel várunk mindenkit, és szeretnénk erősíteni az interneten való jelenlétünket is, elsősorban a közösségi médiára gondolok.”

A Szabadkai Magyar Rádió hallgatósága zenei megújulását tapasztalhatott, hiszen a kínálat teljesen felfrissült.

Agárdi Gábor, megbízott főszerkesztő, Szabadkai Magyar Rádió: „Meghagyjuk a hangjátékokat, mert azok nagyon népszerűek voltak a közönség körében, voltak premierek is, amelyek Magyarországon is akkor lettek bemutatva, amikor a Szabadkai Magyar Rádióban, tehát ezt mindenképpen szeretnénk, és ami nagy siker volt, és még mindig az, hogy ismert személyeket szólaltattunk meg, mint Erdei Zsolt vagy Karácsony János - James, vagy mondhatnám még Kabir Bedit, a világhírű színművészt, akit sokan úgy ismernek, mint Sandokan.”

A 2017-es év végén megújult weboldalunk, a pannonrtv.com is népszerű hírportálként müködött az idén. A legfrissebb híreket például téma szerint, csoportosítva is láthatják az oldalra látogatók, de receptek, horoszkóp és az aktuális időjárás mellett különböző érdekességek is megtalálhatók. Természetesen, ahogy már megszokhatták, a korábbi riportok, műsorok is visszanézhetők. Fehérvári Csongor, internetes főszerkesztő, Pannon RTV: „A fejlesztés marad 2019-re is, követjük, hogy mire kíváncsiak az emberek, mit néznek jobban, mire van szükségük, és ehhez próbáljuk alakítani az oldalt is. Valószínű, hogy egy nagyobb változás fog bekövetkezni az év folyamán, ez tartalmilag is és kinézetileg is megint egy nagyobb újítást hoz.”

Az idei legnagyobb újdonság mindenki számára az új médiaházunkba való beköltözés volt. Ez műsoraink tartalombővülését és minőségének javulását is magával hozta. Ez a tendencia jövőre is folytatódik majd. Mohácsi Huba, főszerkesztő, Pannon TV: „A következő évben továbbra is neki akarunk feküdni, hogy minél erősebb, naprakészebb, tájékoztatóbb jellegű híradókat készítsünk, amiben benne lesznek a világ nagy eseményei, a magyarországi, az uniós, a szerbiai történések, de kiemelt szerepet szánunk továbbra is Vajdaságnak, mert mi azért vagyunk, hogy az itteni embereket tájékoztassuk az őket érintő fontosabb dolgokról - pályázati lehetőségekről, kulturális eseményekről, új munkalehetőségekről, amelyeknek köszönhetően olyan légkört is tudunk teremteni, hogy itthon is meg lehet maradni, itthon is lehet normálisan élni.”

Médiaházunk minden évben sikeresen pályázik a Magyar Média Mecenatúra kiírásain is. Ez elsősorban azért fontos, hogy dokumentálhassuk a körülöttünk még élő értékeket. Ezekről pedig ne csak egy néhány perces összefoglaló, hanem egy hiteles, teljes körű bemutatás is készüljön a jövő generációi számára. Kozma Zoltán, programigazgató, Pannon RTV: „Ha be tudunk mutatni egy értéket, egy dokumentumot, egy arra vonatkozó eseményt, egy múlt századbeli, vagy mostani eseményt, ami velünk történt, az megmarad az utókornak, és az lehet, hogy aktuális lesz húsz év múlva is, és abban látom, hogy ez nagyon fontos, hogy minél több dokumentumfilm készüljön, hiszen ezeket a történeteket, eseményeket - akár a múlt századbeli eseményeket is -, azok az emberek, akik ezeket el tudják mesélni, azok most vannak, tehát ha ezek nem készülnek el, lehet, hogy megmaradnak írott szóban, vagy valahogy másképp, de film velük csak most tud készülni, és szerintem nekünk feladatunk az is, hogy dokumentáljuk azt, hogy ez a vajdasági magyar miként élt mondjuk pár évtizeddel ezelőtt, vagy miként él most.”

A Pannon RTV elsődleges feladata, hogy a közösséget szolgálja, hogy az itteni aktualitásokról, történésekről, eseményekről, problémákról is beszámoljon. Igyekezni fogunk a következő időszakban is ott lenni mindenhol, és beszámolni a közösséget érintő fontos témákról.

Pannon Médiaház
Pannon RTV
Pannon RTV honlap
Szabadkai Magyar Rádió

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:33, Frissítve: 16:48

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 16:07

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.

Népszerű