Ugrás a tartalomra

2036 méteres kolbász

2020.02.29
20:04
Forrás
Pannon RTV
Újabb rekord született a Turiai Kolbászfesztiválon. 2036 méter hosszú lett a kolbász, és 2,4 tonna.

A kolbászt traktor segítségével szállították a város központjába. Az eseményt Branislav Nedimović szerb mezőgazdasági miniszter nyitotta meg az óriáskolbász felszelésével. A fesztivál látogatói kedvező áron vásárolhattak húsipari termékeket.

Jovan Njegošević, Inđija: „A boltokhoz képest az árak szolidak. A bolti ár sokkal drágább. Ez a minőség sokkal jobb, mint a bolti.”

A sült kolbászt 150 dinárért, a száraz kolbászt kilónkénti 600 dinárért lehetett megvásárolni.

Igor Ille, Belgrád:
Első alkalommal vagyok itt. A barátaim hívtak meg. Az eddigi tapasztalataim kitűnőek. Sok hazai terméket látok, aminek nagyon örülök.

A kolbászversenyre beérkezett mintákat szakképzett zsűri, nyers és száraz kolbász kategóriában és több alkategóriában bírálta.

Kenyeres Dénes, tag, Vajdasági Amatőr Királyi Szakácsok Egyesülete: Turiaiak 12-en adtak át mintát, Turián kívüli, Szerbiából, még Valjevoból is 14-en, az ipari ágazatban 5-en, nemzetközi, tehát Magyarországról négyen.

Az eseményen 5 ország képviseltette magát.

Ranislav Stankov, elnök, Turiai Kolbászegyesület:
Ez egy kis vajdasági falu. A fesztivál megélhetést jelent a falunak. Mindenki fogyaszt, elad kolbászt és így biztosítja a megélhetését. Mindez kedvezően hat a falura nézve.

A turiai kolbászfesztivál holnap estig tart.

Turiai Kolbászfesztivál
kol
Turia
traktor

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.