Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Óvári Dániel

24. Temerini Népzenei Tábor

2021.07.13
13:35
2021.07.13
17:16
Forrás
Pannon RTV
Rendkívül színes programok várják idén a gyerekeket a Temerini Népzenei Táborban. Kézműves foglalkozások, népzene-oktatás, táncházak és sok más. A tábor július 16-ig tart.
Pannon RTV/Óvári Dániel

A táborozók vasárnap délután érkeztek meg és költöztek be a Kókai Imre Általános Iskola tantermeibe. A tiszakálmánfalvi Juhász Tünde már negyedszer vesz részt a Temerini Népzenei Táborban.

„Szeretem ezt a tábort. Külön nem foglalkozom népzenével, de mégis úgy érzem, hogy ez így engem kitölt. Itt énekre járok, népdalokat énekelünk. Eddig ez a kedvenc részem itt a táborban.”

Pannon RTV/Óvári Dániel

A táborban többféle hangszer közül lehet választani. Napi hat óra citera-, tambura-, vonóshangszer, furulya-, vagy énekoktatás zajlik a táborban, több csoportban. Attól függően, hogy milyen szintű zenei ismeretekkel rendelkeznek a gyerkőcök, az egészen kezdőtől a haladószintig vannak csoportok, de zeneelméleti oktatás is folyik a táborban.

Remlinger Roland oktató: „Az elméleti képzés a gyakorlati oktatás mellett azért fontos, mert sokkal áttekinthetőbbek lesznek a dolgok, hogyha a hallgató tisztában van az elméleti alapokkal.”

Pannon RTV/Óvári Dániel

Idén negyvenegy gyerek jelentkezett a táborba. A résztvevők nem csak népzenét tanulnak itt, hanem olyan kulturális alapokat, amire majd építeni tudnak a későbbiekben, és általuk erősödik majd a magyarság, itt, Vajdaságban - véli a tábor főszervezője, Nagy Gergő.

Pannon RTV/Óvári Dániel

A gyerekek életre szóló élményekkel gazdagodhatnak a táborban. Egész héten barátkoznak, tanulnak és készülnek a pénteki gálakoncertre, ahol bemutatják majd, hogy mit tanultak a közel egy hét alatt.

Temerini Népzenei Tábor
Temerin
népzene
táncház
kézműves foglalkozás
Nagy Gergő

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:42

Finisben Németországban a választási kampány

Utolsó hetéhez érkezett a német választási kampány, amelynek nagy kérdése, hogy ki lesz Angela Merkel utódja, de talán még ennél is fontosabb, hogy milyen pártok fogják alkotni a következő kormánykoalíciót Berlinben.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.