Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

27. Euro Show Dance Fesztivál Magyarkanizsán

2019-04-13
20:01
2019-04-13
21:51
Forrás
Pannon RTV
Öt ország több mint 1800 táncosa részvételével Magyarkanizsán szombaton rendezték meg a 27. Euro Show Dance Fesztivált. A versenyen szólóban, párosban és formációban mérték össze tudásukat a fellépők.

A békéscsabai Kincses Eszter már többször részt vett a magyarkanizsai Euro Show Dance Fesztiválon. A magyarországi táncos szombaton két produkcióval is színpadra lépett. Elmondta: „Benne voltam egy matrózos táncba, az egy csoportos volt és voltam egy macskásba, amiben pedig tízen vagyunk, az meg egy formáció.”

A legjobb helyezést elért táncosok értékes jutalomban részesültek. Szajkó Erzsébet szervező kiemelte: „Nemes zsűrigárdát hívtunk az idén össze, tehát itt ösztöndíjakat osztunk, pénzdíjakat osztunk ki este. Igyekeztünk olyan zsűrit hozni, aki pártatlan, tehát, hogy valóban a legjobbak kapják az általunk kiosztott ösztöndíjakat.”

A magyarkanizsai Gyógyfürdő sportcsarnokában tartott táncversenyen Magyarország, Horvátország, Szlovákia, Románia, valamint Szerbia táncosai léptek színpadra. Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere (VMSZ) azt nyilatkozta: „Öt ország 1500 versenyzőjét megmozdítják, elhozzák ide Kanizsára, megmutatják neki Kanizsát, attól függetlenül, hogy a versenyek reggeltől estig zajlanak. Én úgy gondolom, hogy egy hatalmas élmény, nem csak a versenyzőknek, hanem az itt élő magyarkanizsaiaknak is.”

Fejsztámer Róbert hozzátette, már csak azért is különleges a verseny, mert regionális eseményről van szó, így az egyedi, magyarkanizsai rendezvény öregbíti a Tisza-parti település hírnevét.

Euro Show Dance
Magyarkanizsa

Most

21:17, Frissítve: 21:28

Pokoli hőség Európában, iskolákat zárnak be

Holnap tetőzhet a Szaharából érkező hőhullám, 40 fok feletti hőmérséklettel Franciaországban és Spanyolországban. Van, ahol 45 fokot várnak. Párizs elővárosaiban sorra zárják be az iskolákat.
19:32

Gázrobbanás Bécsben

Tíz ember megsérült, közülük négyen súlyosan ma délután Bécsben, amikor feltételezhetően gázrobbanás történt egy többemeletes lakóépületben.
16:22

Kik keresnek a legtöbbet Szerbiában?

A szerbiai nettó átlagfizetés áprilisban 54.645 dinár volt, bruttó átlagban pedig 75.441 dinár. Ez nominálisan 11 százalékkal, reálisan 8 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.